ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΤο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθειά για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων, τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας, ενόψει και των τοπικών εκλογών, καταθέτει για συζήτηση και προβληματισμό τις παρακάτω προτάσεις: (Είναι οι ίδιες προτάσεις με τις εκλογές του 2010)

1. ΥΔΡΕΥΣΗ: Είναι τραγικά άδικο από ένα δίκτυο που φτιάχτηκε για να υδρεύεται αποκλειστικά το χωριό μας, να είμαστε οι μόνοι που δεν παίρνουμε σχεδόν καθόλου νερό. Απαιτούμε να υδρεύεται το χωριό μας όλο το χρόνο με φυσική ροή από τις πηγές της Βασιλίτσας (Β΄ κλάδος). Να σταματήσει η ύδρευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τη γεώτρηση στο Μικρό Σειρήνι, γιατί το νερό είναι άθλιο (περιέχει πάρα πολλά άλατα και άμμο). Να σταματήσουμε να πληρώνουμε στη ΔΕΥΑΓ μεικτή χρέωση και να γίνεται καλύτερος έλεγχος και κοστολόγηση.

2. Στο υπάρχων γεώφραγμα να δημιουργηθεί αρδευτικό δίκτυο με σταγόνες ή να φτιαχτεί από την αρχή άλλο σε άλλη θέση (σε μεγαλύτερο υψόμετρο).

3. Να λειτουργήσει αστική συγκοινωνία.

4.Κατασκευή πάρκου, παιδικής χαράς, γηπέδου 5 Χ 5 και αίθουσας πνευματικό-πολιτιστικό κέντρο.

5. Μέριμνα για την τρίτη ηλικία (όπως γίνεται και στα Γρεβενά). ΚΑΠΗ ή κουπόνια (Δήμος Αγίου Κοσμά), εκδρομές κλπ.

6. Ολοκλήρωση-βελτίωση αποχετευτικού δικτύου και διευθέτηση των όμβριων υδάτων (σε ρέματα). Αποχετευτικό δίκτυο σε Λόχμη και Αγία Τριάδα.

7. Να γίνει συζήτηση με ειδικούς για διαμόρφωση πρότασης αγροτικής ανάπτυξης (για το κεράσι ονομασία προέλευσης, βιολογική καλλιέργεια, καλύτερη προώθηση, μεταποίηση κ.λπ.). Το ίδιο περίπου θα μπορούσε να γίνει και με το σταφύλι….

8. Στο κοιμητήριο να γίνει ευπρεπισμός με διαδρόμους πλακοστρωμένους και δεντροφύτευση για οπτική απομόνωση, τακτική καθαριότητα από τους υπαλλήλους του Δήμου.

9. Στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού να γίνει αντικατάσταση κουφωμάτων, περίφραξης, παιχνιδιών (κούνιες κλπ) και να καθαρίζεται τακτικά ο χώρος.

10. Αγροτική οδοποιία να γίνονται έγκαιρα οι διανοίξεις των δρόμων με υποδομή (τεχνικά).

12. Χρηματοδότηση των Πολιτιστικών Συλλόγων με βάση τη συνολική τους δραστηριότητα όλο το χρόνο.

13. Ένταξη της Γιορτής Κερασιού σε περιφερειακό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

14. Εξωραϊσμός σε όλες τις βρύσες του χωριού.

15. Τακτική φυσική παρουσία του Δημάρχου σε λαϊκές συνελεύσεις….

16. Αρμοδιότητες στην Τοπική Κοινότητα με δυνατότητα χρηματοδότησης άμεσων μικροέργων.

17. Να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο χωριό μας.

18. Πιο τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι (τρεις τουλάχιστον φορές). Τακτικότερο πλύσιμο των κάδων. Καθαρισμός των πολλών ανεξέλεγκτων χωματερών.

19.Αναπλάσεις χώρων σε Άγιο Χριστόφορο, Παναγιά, Άγιο Αθανάσιο, Διάκο, Αγία Βαρβάρα (και παλιό γήπεδο), Αγία Μαρίνα και Προυμουρτσή.

20. Οικιστική αναβάθμιση σε όλο το χωριό.

21. Ολοκλήρωση γηπέδου.

22. Να γίνει ρύθμιση ώστε ο νομός μας και οι άλλοι νομοί της Βόρειας Ελλάδας να πληρώνουν φθηνότερα το πετρέλαιο θέρμανσης απ’ ότι πληρώνει η Νότια Ελλάδα, για την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο.

23. Αρχαιολογικές ανασκαφές στον «Άγιο Αθανάσιο» και στην «Αγία Μαρίνα».

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε ότι πρέπει μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου και της σελίδας στο facebook, να προβάλουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του χωριού μας, καθώς και πληροφορίες για τους υποψηφίους Περιφερειακούς, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που κατάγονται από το χωριό μας (και τη Λόχμη) άμεσα ή εξ αγχιστείας, με δική τους επιθυμία και βιογραφικά που θα μας στείλουν οι ίδιοι.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Γραμματέας Ο Πρόεδρος

Αργύριος Καραλιόλιος Νικόλαος Δεινόπαπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.