REALΔύο υπέροχα γκολ πριν συμπληρωθεί το ημίωρο και ένα τρίτο στο β΄ ημίχρονο, χάρισαν στη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη 3-0 επί της Ντόρτμουντ και μαζί το προβάδισμα για πρόκριση στους «4» του Champions League. Η ρεβάνς των προημιτελικών θα γίνει στη Γερμανία την προσεχή Τρίτη (8/4).

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ για τη «βασίλισσα», που εκμεταλλεύθηκε τις πολλές και σημαντικές απουσίες της Ντόρτμουντ, ανάμεσά τους και αυτή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Στο 27΄ ο Ισκο (πήρε τη θέση του Ντι Μαρία) με πανέξυπνο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Βαϊντενφέλερ και έγραψε το 2-0.

Ο Γερμανός γκολκίπερ είχε στο ενεργητικό του καταπληκτικές αποκρούσεις σε φάουλ του Ρονάλντο και του Μπέιλ κρατώντας το σκορ σε… αξιοπρεπή επίπεδα. Πάντως κι ο Κασίγιας είχε αρκετή δουλειά, όπως και οι αμυντικοί της Ρεάλ, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δημιούργησε ευκαιρίες για ένα γκολ που θα έδινε άλλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Ομως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την 100ή συμμετοχή στο Champions League. Διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 57΄, σκόραρε για 14η φορά φέτος και χρειάζεται ακόμα ένα γκολ για να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα σε μια σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τώρα μοιράζεται την πρωτιά με τον Λιονέλ Μέσι (2012) και τον Ζοζέ Αλταφίνι (1963).

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Κίτρινες:
Ρόις, Κελ, Γκροσκρόιτς

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κάρλο Αντσελότι):
Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Μόντριτς, Τσάμπι Αλόνσο, Ισκο (72΄ Ιγιαραμέντι), Μπέιλ, Μπενζεμά (75΄ Μοράτα), Ρονάλντο (80΄ Κασεμίρο).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ):
Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (66΄ Σίμπερ), Χούμελς, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ, Γκροσκρόιτς, Κελ (73΄ Γιόιτς), Μχιταριάν (63΄ Χόφμαν), Σαχίν, Ρόις, Ομπαμεγιάνγκ.

Παρί ΣΖ-Τσέλσι 3-1

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά πήρε η Παρί Σεν Ζερμέν έναντι της Τσέλσι, μετά το νικηφόρο 3-1 στον πρώτο προημιτελικό που διεξήχθη στο «Παρκ Ντε Πρενς» του Παρισιού. Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (8/03) στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Παρί μπήκε πολύ γρήγορα μπροστά στο σκορ με το όμορφο γκολ του Λαβέτσι με σουτ μέσα από την περιοχή στο 4ο λεπτό. Με το πέρασμα του χρόνου η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 27΄ ισοφάρισε (1-1) με το πέναλτι του Αζάρ (ανατροπή του Όσκαρ από τον Τιάγκο Σίλβα), με το Βέλγο να σημαδεύει το δοκάρι στο 40΄ στη μεγάλη ευκαιρία των Άγγλων να πετύχουν την ολική ανατροπή.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Παριζιάνους να παίρνουν ξανά το προβάδισμα στο 61΄, χάρις στο αυτογκόλ του Νταβίντ Λουίς. Η «χρυσή αλλαγή» του Μπλαν, Χαβιέρ Παστόρε, ήταν αυτός που με ατομική προσπάθεια και σουτ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Άλεξ, Μότα, Καβάνι – Ραμίρες, Γουίλιαν, Νταβίντ Λουίζ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Μάξουελ, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Ζαλέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (76΄ Καμπάιγ), Λαβέτσι (84΄ Παστόρε), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς (68΄ Λούκας).

ΤΣΕΛΣΙ (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίς, Ραμίρες, Αζάρ, Όσκαρ (72΄ Λάμπαρντ), Γουίλιαν, Σούρλε (59΄ Τόρες).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης, έχει ως εξής:

Α’ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 1/4

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 1-1

Τετάρτη 2/4
Ρεάλ Μαδρίτης  – Ντόρτμουντ 3-0
Παρί Σεν Ζερμέν – Τσέλσι 3-1

Β’ ΑΓΩΝΕΣ

Τρίτη 8/4
Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Τσέλσι (Αγγλία) – Παρί Σεν Ζερμέν (Ισπανία)

Τετάρτη 9/4

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) – Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.