The Lego Movie -των Φιλ Λορντ, Κρις Μίλερ -Δείτε το trailer…

legoΤα Lego πρωταγωνιστούν στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους, διοργανώνοντας ένα ξέφρενο ταξίδι χωρίς κανόνες λογικής ή… κατασκευής!

Αυστραλία, Η.Π.Α., Δανία, 2014, Εγχρωμο
Παραγωγή: Ρόι Λι, Νταν Λιν
Σκηνοθεσία: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Σενάριο: Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ
Φωτογραφία: Μπάρι Πίτερσον, Πάμπλο Πλέιστεντ
Μοντάζ: Ντέιβιντ Μπάροουζ, Κρις ΜακΚέι
Μουσική: Μαρκ Μάδερσμποου
Με τις φωνές των: Γουίλ Φερέλ, Λιαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Οφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ. Στα ελληνικά: Σταύρος Σιούλης, Τάνια Παλαιολόγου, Ντίνος Σούτης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Θάνου, Γιώργος Πετρόχειλος
Διάρκεια: 100′
Διανομή: Village films

Η υπόθεση:

Ο Εμετ είναι ένα κανονικό, συνηθισμένο Lego, ένας εργάτης που μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να… ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο κουτί. Είναι θετικός και χαρούμενος και οι απλούστερες στιγμές της ζωής τον γεμίζουν ευτυχία. Μέχρι που μια παράξενη συγκυρία θα τον οδηγήσει στα πιο απρόσμενα μονοπάτια. Σύμφωνα με μια αμφίβολη αρχαία προφητεία, ο Εμετ είναι ο «Εκλεκτός» και ο μόνος ικανός να σώσει τον κόσμο των Lego από την απειλή του Μοχθηρού που θέλει, φεύ, να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Μπορεί στην πρώτη ματιά να μοιάζει με το απόλυτο placement movie, αλλά η «Ταινία Lego», παρά την εξασφάλιση και του budget της και των εισιτηρίων της, τολμά να πάει πολλά βήματα παραπέρα στο δρόμο της ακραίας φαντασίας και να εξελιχθεί στην πιο φευγάτη, ξέφρενη, τολμηρή και διασκεδαστική ταινία animation της σεζόν: το γεγονός ότι υπογράφεται από τους δύο δημιουργούς του «Βρέχει Κεφτέδες» δεν είναι τυχαίο για το τριπαρισμένο χιούμορ της.

Εικαστικά, η ταινία βάζει τα Lego να κινούνται σα… Lego, δηλαδή μονοκόμματα και μηχανικά, χαρίζοντάς τους όμως εκφραστικά πρόσωπα και την ικανότητα να συναρμολογούν ένα απεριόριστο σύμπαν από τουβλάκια, αλλά και να αποκτούν μαγικές ικανότητες μαγικές, ανθρώπινα συναισθήματα, τρισδιάστατες προσωπικότητες, ενώ μιλούν με αξέχαστες ατάκες που θα λυγίσουν το ενήλικο κοινό.

Οι αυτοαναφορές εμφανίζονται στην οθόνη με χαριτωμένη εκκεντρικότητα, ενώ παρελαύνουν όχι μόνο τα γνωστά, κλασικά Lego, αλλά και όλες οι «ειδικές εκδόσεις», στην ιστορία της εταιρείας, από τη Χελόου Κίτι και τον Σακίλ Ο’ Νιλ (με τη φωνή του ίδιου), μέχρι τον Μπάτμαν, τους ήρωες του «Πολέμου των Αστρων» και… τον Αβραάμ Λίνκολν, με τον πιο αυτοσαρκαστικό τρόπο.

Πέρα, όμως, από τη δημιουργικότητα των εικόνων, η ακόμα μεγαλύτερη φαντασία βρίσκεται στο σενάριο, με την περιπέτεια του Εμετ και των κατ’ ανάγκη φίλων του να εκτυλίσσεται ακριβώς με τους κανόνες που σκέφτεται, στιγμή με τη στιγμή, ένα παιδί που παίζει με τα Lego του στο χαλί: δηλαδή, χωρίς καθόλου κανόνες, σ’ ένα σύμπαν όπου όλα επιτρέπονται, όλα διορθώνονται, η υπέρβαση είναι εύκολα προσεγγίσιμη και η ψυχή του παραμένει ακαταμάχητα καλοπροαίρετη και ιδεαλιστική, γεμάτη αγάπη και πίστη στο ότι οι πιο κακοί ήρωες μπορούν να γίνουν καλοί αν κάποιος νοιαστεί γι’ αυτούς.

Σε μια κωμωδία χωρίς όρια, με εικόνες χωρίς ορίζοντα, δεν είναι μόνο τα παιδιά που θα ενθουσιαστούν με την «Ταινία Lego»: είναι και οι μεγαλύτεροι, που χωρίς ίχνος προσπάθειας θα παραδοθούν σε μια ευκαιρία να αδειάσουν το μυαλό τους και να σκεφτούν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ενώσουν δυο πλαστικά τουβλάκια για να φτιάξουν ένα νέο, μαγικό κόσμο, όπως παλιά.

Λήδα Γαλανού

Δείτε το trailer:

Μέρες και ώρα προβολής:
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΤΙΣ 18:30

ΣΤΙΣ 21:00 τις ίδιες μέρες θα προβάλλεται η ταινία “Νώε”.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ 3D

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 24620 85939 και 6987312515

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.