Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι
EFORIAΣτην εφορία τους ενδέχεται να χρειαστεί να προσφύγουν χιλιάδες μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί το σύνολο των αποδοχών τους στη διάρκεια του 2013.

Με δεδομένο ότι το υπουργείο Οικονομικών κατοχύρωσε νομοθετικά την απαλλαγή των εισοδημάτων που δεν καταβλήθηκαν το 2013 (θα φορολογηθούν στο έτος στο οποίο θα καταβληθούν) μόλις την περασμένη Κυριακή και η προθεσμία για την υποβολή βεβαιώσεων αποδοχών έληξε στις 28 Μαρτίου, πολλές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει βεβαιώσεις για το σύνολο των αποδοχών που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι ακόμα και αν μέρος αυτών δεν έχει εξοφληθεί.

Οι φορολογικές δηλώσεις όμως θα είναι προσυμπληρωμένες με τα στοιχεία των μισθών, χωρίς δυνατότητα διόρθωσης από το φορολογούμενο. Όπως διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, σε αυτή την περίπτωση οι φορολογούμενοι αρχικά θα πρέπει να ζητήσουν από το λογιστήριο της επιχείρησης να υποβάλλει τροποποιητική βεβαίωση με τις αποδοχές που πραγματικά καταβλήθηκαν. Αν δεν το κάνει το λογιστήριο της επιχείρησης, οι φορολογούμενοι θα υποβάλλουν τις δηλώσεις τους με επιφύλαξη και θα κληθούν από τη ΔΟΥ να προσκομίσουν τα στοιχεία για τις αμοιβές που εισέπραξαν κατά τη διάρκεια του 2013.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.