Η Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας βοηθήσει… -Σαν ιατροί παλεύουμε δυστυχώς για τα αυτονόητα…

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝΗ Γενική Συνέλευση των Ιατρών του Γ.Ν.Γρεβενών, μετά από συζήτηση για τα φλέγοντα θέματα της εφημεριακής κάλυψης του Νοσοκομείου και της προσπάθειας λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, θεωρεί καθήκον να ενημερώσει τόσο τους χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας όσο και τις αρμόδιες Διοικητικές Αρχές για τα παρακάτω:

  • Η λειτουργία του Νοσοκομείου Γρεβενών, ως μοναδικό εφημερεύον Νοσοκομείο του Νομού , καθιστά υποχρεωτική την ενεργό εφημερία ειδικού ιατρού καθ’ όλο το 24ωρο, για κάθε κλινική που νοσηλεύει εσωτερικούς ασθενείς και υποδέχεται ασθενείς επειγόντων περιστατικών. Οι νέες διατάξεις που εφαρμόζονται σχετικά με το εφημεριακό καθεστώς καθώς και η υποστελέχωση κλινικών και εργαστηρίων, έχουν σαν αποτέλεσμα την μη εύρεση ειδικού ιατρού όλες τις ημέρες του μήνα , είτε την εύρεση ιατρού σε εφημερία ετοιμότητος, δηλαδή αφού ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από την οικία του. Δεν νοούνται εμφραγματίες να αναμένουν τον καρδιολόγο, πολυτραυματίες τον χειρουργό, ασθενείς με εγκεφαλικό τον παθολόγο κ.οκ. Δεν νοείται να μην εφημερεύει καθόλου μικροβιολόγος και το Νοσοκομείο να δουλεύει χωρίς τις στοιχειώδεις μικροβιολογικές εξετάσεις. Πρέπει να δοθεί λύση άμεσα που θα εξασφαλίζει τόσο την ασφάλεια εφημέρευσης του ιατρού όσο πρωτίστως του ασθενούς.
  • Το ιατρικό σώμα τάσσεται υπέρ της άμεσης λειτουργίας του αξονικού τομογράφου βάση των προϋποθέσεων που έχουν επανειλημμένα διατυπωθεί από τον Διευθυντή του Ακτινολογικού Εργαστηρίου και ιατρικά υπεύθυνο για την λειτουργία του αξονικού τομογράφου, δηλαδή την άμεση πρόσληψη ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού με αποδεδειγμένη εμπειρία στον αξονικό τομογράφο.

Συμπερασματικά, θεωρούμε σαν Γενική Συνέλευση ότι θα πρέπει η Διοίκηση και οι τοπικές Αρχές να σκύψουν με υπευθυνότητα πάνω στα προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία αν συνεχιστούν θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε πλημμελή λειτουργία και απαξίωση του Νοσοκομείου Γρεβενών. Σαν ιατροί παλεύουμε δυστυχώς για τα αυτονόητα.

Κάνουμε άλλη μια έκκληση στην Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας βοηθήσει να επιλύσουμε αυτά τα αυτονόητα, υιοθετώντας ένα ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών και στελεχώνοντας το Νοσοκομείο με το απαραίτητο προσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.