Η υπόθεση αφορά προμήθεια ορθοπαιδικών ειδών

giatroiΓια απολογία καλούνται 28 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων 9 γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία για μίζα 18 εκατομμυρίων ευρώ από πολυεθνική και άλλες εταιρίες.

Η έρευνα έγινε σπό τον ανακριτή κ. Σπύρο Γεωργουλέα και αφορά προμήθειες κυρίως ορθοπαιδικών ειδών από την αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson. Οι κατηγορίες είναι απάτη με τις επιβαρυντικές διατάξεις του 1608, ξέπλυμα και πλαστογραφία.

Η υπόθεση ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια όταν η πολυεθνική εταιρεία συμβιβάστηκε με το αμερικανικό δημόσιο και πλήρωσε αποζημίωση για μίζες που διακίνησε στην Ελλάδα για υπερτιμολογημένες προμήθειες. Σύμφωνα με ομολογία στελέχους στις ΗΠΑ, εξαγοράστηκε εταιρεία στη χώρα μας ειδικά για να διακινηθούν οι μίζες. Όσα περιγράφονται στη δικογραφία ξεφεύγουν από κάθε φαντασία:

-Τα τιμολόγια ήταν υπερτιμολογημένα κατά 12 τοις εκατό και οι διαφορές εισπράττονταν επί τόπου  από τους γιατρούς και τα ΑΤΜ των Νοσοκομείων

-Και οι μίζες και τα χρήματα από το εξωτερικό διακινούνταν μέσω υπεράκτιων σε φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά ΜΑΝ

-Μαρτυρίες αναφέρουν ότι «μαύρα» θάφτηκαν και σε θυρίδες τραπεζών του εξωτερικού

Υπήρχαν γιατροί οι οποίοι δεν καταδέχονταν να εισπράξουν το μισθό τους και τον άφηναν επί έξι μήνες. Το είσοδο από τος μίζες ήταν μεγάλο

Τώρα, με τις βαριές κατηγορίες που τους βαρύνουν αντιμετωπίζουν και κίνδυνο προφυλάκισης. Η απάτη έγινε από το 2000-2006 κυρίως μέσω της θυγατρικής τη Johnson De Puy. Στις κατηγορίες προστίθεται και αυτή της δωροδοκίας.

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.