Μάρω Δούκα, Ρέα Γαλανάκη, Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι κάποια από τα πρόσωπα από τον πνευματικό, καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο που συζητούνται για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- Ολα τα ονόματα
SYRIZAΤις λαμπερές εκείνες προσωπικότητες από το χώρο του Πολιτισμού (αλλά και του αθλητισμού) που θα δώσουν το …κάτι παραπάνω στο ευρωψηφοδέλτιό του, αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Το TheTOC.gr «κρυφάκουσε» τα ονόματα που ως τώρα έχουν ακουσθεί σε διάφορες συσκέψεις στελεχών και σας τα παρουσιάζει…

Οπως προκύπτει και από τη λίστα που ακολουθεί, είναι σαφές ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει να βολιδοσκοπήσει κάποιους από αυτούς. Σε λίγες ημέρες πάντως θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ποιους εν τέλει θα προταθεί η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, αλλά και τι θα απαντήσουν οι εν λόγω άνθρωποι του πνεύματος, καλλιτέχνες, αθλητές.

Λίγες ημέρες πριν, στις 6 Μαρτίου, συγγραφείς και εκδότες είχαν «καταλάβει» το γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ενιαία τιμή του βιβλίου, μετά από πρόσκληση που εκείνος τους είχε απευθύνει. Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε αλληλέγγυος στα αιτήματά τους. Εκεί, μεταξύ άλλων, ήταν η Μάρω Δούκα και η Ρέα Γαλανάκη: και οι δύο έχει ακουσθεί πως θα τους προταθεί θέση στο ευρωψηφοδέλτιο.

Ενα άλλο λαμπερό όνομα, που «κυκλοφορεί» στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, είναι αυτό της Ιωάννας Καρυστιάνη. Αλλωστε, εκτός από το «Νήμα» -το ντοκιμαντέρ που σύντομα θα βγει στις αθηναϊκές αίθουσες- μία ακόμη ταινία με θέμα τον Αλέξη Τσίπρα, είναι τώρα στο μοντάζ: πρόκειται για την ταινία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, την οποία στην Κουμουνδούρου περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημανθεί η ανάγκη και για μια υποψηφιότητα από το χώρο της Τέχνης, με διεισδυτικότητα όμως στο χώρο της νεολαίας: αυτή θα μπορούσε να είναι η «φωτογραφία» του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενός καλλιτέχνη με ανησυχίες, με διαρκή παρουσία στην πλατεία Συντάγματος, όσο διαρκούσαν οι συγκεντρώσεις εκεί. Ενώ και τα κείμενά του για την κρίση, αναπαράγονται με φανατισμό από τα blogs του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, ακούγονται και τα «βαριά» ονόματα δύο διανοουμένων, του Κώστα Βεργόπουλου και του Κώστα Δουζίνα -ο τελευταίος διδάσκει στο Λονδίνο και πολλοί είναι εκείνοι που θυμούνται την κοινή εμφάνιση Τσίπρα -Δουζίνα με τον Σλοβένο «αιρετικό» φιλόσοφο Σλάβοϊ Ζίζεκ το καλοκαίρι του 2012 στην Αθήνα.

Φυσικά, όπως κάθε ψηφοδέλτιο που …σέβεται τον εαυτό του, έτσι και σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει θέση και ένας, τουλάχιστον, άνθρωπος του (μαζικού) αθλητισμού: σε ρόλο ανιχνευτή ταλέντων, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως βολιδοσκόπησε ήδη μια τέτοια περίπτωση. Στο φιλικό αγώνα που δόθηκε τον Φεβρουάριο στη μνήμη του Ούγκο Τσάβεζ, στην Καισαριανή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ένα σύντομο διάλογο με τον παλαίμαχο άσο του «Ηρακλή» Σάββα Κωφίδη. Περίφημος για τις τρίπλες του, ίσως κληθεί να αποδείξει ότι μπορεί να παίξει ανάλογο ρόλο και στην πολιτική.

Τα πολιτικά ανοίγματα

Κοντά στους παραπάνω, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και τα πρόσωπα που θα σηματοδοτήσουν την πολιτική διεύρυνση σε άλλους χώρους. Ως τώρα, πάντως, το μόνο πρόσωπο που έχει ακουσθεί είναι αυτό του ανεξάρτητου σήμερα -και πρώην ΠΑΣΟΚ- ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, με ισχυρές όμως οικολογικές αναφορές.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.