Το Ράλι Ακρόπολις παραμένει ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα της χρονιάς
RALI ACROPOLISΜε όνομα βαρύ σαν ιστορία το Ράλι Ακρόπολις, ο «εθνικός μας αγώνας», ή το «Ράλι των Θεών», όπως ονομάστηκε πρόσφατα, δεν παύει να είναι ένα πρώτης γραμμής αθλητικό γεγονός για τη χώρα, που τη διαφημίζει ανέξοδα προβάλλοντας τις ομορφιές της στα πέρατα της Γης (ή έστω της Ευρώπης).

Φέτος για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες διεξάγεται στα τέλη του Μάρτη, προσμετρώντας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι, που μπορεί να μην έχει την αίγλη του WRC, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως, μέσα από το οποίο πολλές φορές αναδεικνύονται σπουδαία οδηγικά ταλέντα.

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε σε επίπεδο συμμετοχών ακόμα και την πλέον αισιόδοξη φαντασία, καθώς για τον κυρίως αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 29 πληρώματα, ανάμεσα στα οποία όλοι οι διεκδικητές του τίτλου, αλλά και 2 ελληνικά.

Όμως δεν θα αγωνιστούν μόνο 29 αυτοκίνητα, αφού ο 2ήμερος διεθνής αγώνας προσμετρά σαν δυο αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ένας ασφάλτινος και ένας χωμάτινος. Έτσι για την πρώτη ημέρα (29/3) στις 6 ασφάλτινες ειδικές θα διαγωνιστούν και 46 ελληνικά πληρώματα, ενώ στο χωμάτινο σκέλος (30/3), τους αρχικούς 29 θα πλαισιώσουν 36 ελληνικές συμμετοχές.

Ανάμεσα στις ξένες συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές των Buffier (πρώην νικητής του Μόντε Κρλο), Lappi, Gryazin, Breen, Kajetanowicz, Wiegand, Tarabus, αλλά και του Έλληνα που μένει μονίμως στο Βέλγιο, Ζουρντάν Σερδερίδη. Μαζί τους ένα αμιγώς γυναικείο πλήρωμα με τις Βουλγάρες Stratieva – Poenaru (μάλλον για Ρουμάνα ακούγεται) και οι Κύπριοι Τιμοθέου – Σιάλος.

Στον πλήρη αγώνα συμμετέχουν οι δικοί μας Ζούνης – Πατρικούσης και Καλτσούνης – Πιερίδης με τον πρώτο να φθάνει τις 41 συμμετοχές στο Ακρόπολις!

Για το διπλό αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος, ξεχωρίζουν τα ονόματα των Λάμπρου Κύρκου, Νιώρα, Τάκη Καϊτατζή, Νικολόπουλου, Σπανού, Καρπάνου, Τσαμπάζη και πολλών άλλων σε μικρότερες κατηγορίες, ενώ σε επίπεδο θεάματος, μετά τα θηρία των Ευρωπαίων την παράσταση αναμένεται να κλέψουν τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Ε με τους δυνατούς κινητήρες και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Ήδη οι αγωνιστικές εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς σήμερα Πέμπτη 27/3 ολοκληρώνονται οι επίσημες αναγνωρίσεις Ελλήνων και ξένων. Την Παρασκευή από το πρωί στις 10:00 θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μηχανικού στο Λουτράκι, ενώ στις 13:20 θα διεξαχθεί η καταταρκτήριος ειδική, πάνω από την πόλη.

Η επίσημη εκκίνηση θα δοθεί Παρασκευή ώρα 18:00 πάνω στην παλιά γέφυρα του Ισθμού, αλλά ο κυρίως αγώνας θα εκκινήσει Σάββατο στις 9:00 με τα αυτοκίνητα να κατευθύνονται στην Κορινθία όπου και οι 3 ασφάλτινες ειδικές που θα διεξαχθούν από δυο φορές.

Ανασυγκρότηση απόγευμα Σαββάτου 17:43 στη Σχολή Μηχανικού, όπου ενδιαφέρον για τους θεατές θα έχει η μετάτροπή των αυτοκινήτων από «ασφάλτινα» σε «χωμάτινα», προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των 3 επαναλαμβανόμενων χωμάτινων ειδικών της Κυριακής.

Εκκίνηση του 2ου σκέλους στις 8:00 της Κυριακής και τερματισμός στις 17:15, επίσης στη Σχολή Μηχανικού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Κυριακή αναμένεται να προκαλέσει η ασφάλτινη ειδική μήκους περίπου 1 χλμ. που θα διεξαχθεί στις 13:00 στο λιμάνι της Κορίνθου.

Περισσότερες πληροφορίες και αγώνας on line στη διεύθυνση: www.acropolisrally.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.