ΦυλακέςΘρήνος επικρατεί στις φυλακές του Μαλανδρίνου μετά την τραγωδία με τον 46χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο χειρουργείο.

Σε κατάσταση αμόκ ισοβίτης Αλβανός επιτέθηκε το μεσημέρι εναντίον του άτυχου αρχιφύλακα και πατέρα δυο παιδιών και τον μαχαίρωσε.

Ο ισοβίτης την ώρα που  οι κρατούμενοι έμπαιναν στα κελιά τους τον μαχαίρωσε  και φώναζε:
«Αφού δεν με αφήνετε να δω τη μάνα μου θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

Δυστυχώς κανένας δεν μπόρεσε να αντιδράσει και έτσι επέφερε μοιραίο χτύπημα στον άτυχο 46χρονο.

Ξεψύχησε στο χειρουργείο διότι το χτύπημα ήταν σε δύσκολο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισοβίτης Αλβανός ζητούσε να πάρει άδεια  για να επισκεφτεί τη μάνα του που πέθαινε  στην Ιταλία κάτι που δεν μπορούσε να γίνει.

Αυτή την ώρα επικρατεί στις φυλακές θρήνος αφού το γεγονός ήταν απρόσμενο.

Έρχεται μάλιστα να προστεθεί στην κατάσταση αναταραχής που επικρατεί στις φυλακές.

Ο ισοβίτης εκτίει ποινή για ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μια εβδομάδα υπήρχαν πληροφορίες για επεισόδια στο Μαλανδρίνο και γι αυτό φυλάσσονταν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό ο ισοβίτης λέγεται Ιλία Καρέλι ενώ ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος λεγόταν Γιώργος Τσιρώνης.

Όλοι πάντως έχουν εκπλαγεί με την αγριότητα του  περιστατικού και ιδιαίτερα με την ψυχραιμία που ο ισοβίτης κάρφωσε υπ αυτοσχέδιο μαχαίρι στο λαιμό του άτυχου αρχιφύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαλανδρίνου έχουν σπεύσει δυνάμεις των ΕΚΑΜ ενώ υπάρχει μεγάλη αναταραχή.

Σχετικά με τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου ο υπουργός Δικαιοσύνης. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια και την αμέριστη  συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, Γεωργίου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε αποτρόπαια σε ώρα καθήκοντος. Η Ελληνική Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να υπονομεύσει την αντεγκληματική πολιτική της. Το Κράτος Δικαίου θα λειτουργήσει και οι πολίτες θα αισθάνονται ότι ζουν σε ασφαλή και ευνομούμενη χώρα. Συνεπώς, χωρίς υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, στοχεύουμε στην εμπέδωση της νομιμότητας, στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία της ακεραιότητας του προσωπικού των φυλακών».

Παπαδάκου Γιάννα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.