Η Μαλαισία προσφέρει 5.000 δολάρια αποζημίωση στους συγγενείς των αγνοουμένων–Συγκινεί πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Star με τα ονόματα των επιβαινόντων-Συνεχίζει αύριο τις έρευνες η Αυστραλία
malaisiaΝα κλείσει με κάθε τρόπο την τραγωδία της πτήσης 370 επιχειρεί η Μαλαισία. Μετά την δραματική ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι το αεροσκάφος έπεσε στον Νότιο Ινδικό και πως δεν υπάρχουν επιζώντες, αξιωματούχοι της Malaysian Airlines καθώς και κυβερνητικοί παράγοντες ανακοίνωσαν ότι γίνονται προετοιμασίες για να παρέχουν στις οικογένειες των αγνοουμένων περισσότερα από 5.000 δολάρια ως μορφή αποζημίωσης, καθώς και να βοηθήσουν τις οικογένειές να μεταφερθούν στο κέντρο υποστήριξης στην Αυστραλία.

Οι αξιωματούχοι της Malaysian δήλωσαν επίσης πως περίπου 40 επιπλέον «φροντιστές» έχουν εκπαιδευτεί για να βοηθήσουν τις οικογένειες των επιβατών.

Στους συγγενείς των επιβατών προσφέρθηκε παράλληλα η διαμονή τους σε ξενοδοχεία με έξοδα της αεροπορικής εταιρείας, όσο συνεχίζονταν οι προσπάθειες αναζήτησης. Η Μαλαισιανή κυβέρνηση πρόσθεσε ότι δεν ήταν σωστό «να πει ότι οι οικογένειες έχουν απομονωθεί κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της πτήσης MH370» και ότι αυτή ήταν μια «οδυνηρή περίοδος»για την αεροπορική εταιρεία.

Στην πρώτη σελίδα της μεγαλύτερης αγγλόφωνης εφημερίδας της Μαλαισίας «Τhe Star, γράφει σήμερα : «MH370 R.I.P. (Aναπαύσου εν Eιρήνη)», με τα ονόματα των 239 επιβαινόντων να συνθέτουν τα γράμματα του τίτλου.

Ομως τόσο η αεροπορική εταιρεία, όσο και και η κυβέρνηση της Μαλαισίας δέχονται σκληρή κριτική. Τα μέλη της οικογένειας των αγνοουμένων επιβατών έχουν παραπονεθεί για την έλλειψη αξιόπιστων πληροφοριών. Πολλοί έχουν πει ότι υποψιάζονται ότι δεν τους λένε όλη την αλήθεια – μία όχι ασυνήθιστη νοοτροπία για την κυβέρνηση της χώρας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ξι Χανγκσενγκ είπε στον πρεσβευτή της Μαλαισίας στο Πεκίνο ότι η Κίνα ήθελε να μάθει τι ακριβώς οδήγησε τη Μαλαισία στο να ανακοινώσει τη Δευτέρα το βράδυ ότι το αεροπλάνο είχε χαθεί, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας στην ιστοσελίδα του την Τρίτη. «Απαιτούμε από την πλευρά της Μαλαισίας να ξεκαθαρίσει το πώς ακριβώς έφτασε στην απόφαση αυτή», δήλωσε ο Χανγκσενγκ, αμφισβητώντας έτσι το σενάριο της πτώσης του αεροσκάφους στον ωκεανό.

Σήμερα το πρωί ο Αυστραλός υπουργός Αμυνας Ντειβιντ Τζόνσον, είπε ότι είναι «πεπεισμένος» με την ορθότητα της ανακοίνωσης της Μαλαισίας ότι το αεροπλάνο βρίσκεται στο βυθό του νότιου Ινδικού Ωκεανού, καθώς όπως επεσήμανε ήταν το καλύτερο στοιχείο που υπάρχει μέχρι στιγμή, ωστόσο η χώρα του θα συνεχίσει τις έρευνες.

Οι συγγενείς των επιβαινόντων έλαβαν ένα ψυχρό και απρόσωπο μήνυμα, όπως χαρακτηρίστηκε, στα κινητά τους τηλέφωνα, μετά από 17 ημέρες αγωνίας, όπου η εταιρεία τους ενημέρωνε πως οι δικοί τους άνθρωποι χάθηκαν στον Ινδικό Ωκεανό:

Οι συγγενείς αποκάλεσαν «εκτελεστές» την κυβέρνηση της Μαλαισίας και την αεροπορική εταιρεία, ενώ στην πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο, μέλη οικογενειών των κινέζων επιβατών φώναζαν ότι «η Μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε».

Οι κακές καιρικές συνθήκες ανάγκασαν σήμερα την αναστολή των επιχειρήσεων αναζήτησης, οι οποίες θα ξεκινήσουν εκ νέου την Τετάρτη.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.