‘ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ’…
mimilidis-2014a-newΌλοι οι Γρεβενιώτες, επώνυμα ή ανώνυμα, επίσημα ή ανεπίσημα, δηλώνουμε με ίδιους ή διαφορετικούς όρους, κουρασμένοι και απογοητευμένοι από τις υποσχέσεις οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν, από τη στήριξη την οποία δεν είχαμε, από τη φωνή μας η οποία δεν ακούστηκε, όσο δυνατά και εάν φωνάξαμε.

Άτομα σωστά ή μη, υποσχέθηκαν να κάνουν τη φωνή μας δυνατή και ζήτησαν στο παρελθόν την εμπιστοσύνη μας, στηρίζοντάς τους με την ψήφο μας. Δυστυχώς όμως σε πολλές περιπτώσεις, είτε γιατί κάποιοι πολεμήσανε τα παραπάνω άτομα, είτε γιατί δεν είχαν τις γνώσεις, είτε γιατί δεν μπορούσαν να νιώσουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μας ώστε να τα εκφράσουν σωστά και δυνατά με τη σειρά τους, δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν τα προβλήματα των Γρεβενιωτών εκεί που έπρεπε, αλλά ούτε και να δώσουν λύσεις ή προτάσεις για την επίλυση αυτών.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι στα Γρεβενά, από το 2004 σε συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης, γνωρίζω τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, των ιδιωτικών υπαλλήλων αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων, αφού και εγώ ο ίδιος τα βιώνω έμμεσα και άμεσα. Γνωρίζω την αίσθηση του πως είναι να ξεκινάς τη μέρα σου και να είσαι γεμάτος άγχος, γιατί δεν ξέρεις τι καινούργιο φορολογικό νόμο θα ακούσεις, τι χαράτσια και λογαριασμοί θα έρθουν να πληρώσεις, αν θα έχεις πελάτες για να εξυπηρετήσεις και αν στο τέλος του δεκαπενθήμερου ή του μήνα θα έχεις μειωμένες αποδοχές.

Ως πρόεδρος στο Σωματείο κατά των Εξαρτησιογόνων ουσιών ‘ΑΦΕΤΗΡΙΑ’, για έξι συνεχόμενα χρόνια, γνώρισα τι θα πει προσφέρω στον συνάνθρωπό μου χωρίς ανταλλάγματα, γνώρισα ότι υπάρχουν και πιο σημαντικά προβλήματα από αυτά τα οποία στην καθημερινότητά μας μπορεί να βιώνουμε, έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

Ως ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), ανακάλυψα και επιβεβαιώθηκα ότι η επιβίωσή μας και η ανάπτυξη μας, δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια των Γρεβενών. Με έδρα τα Γρεβενά και ανθρώπους οι οποίοι έχουν τις γνώσεις, τις επαφές, το ήθος, τη διάθεση και τη δυνατότητα, μπορούμε να επενδύσουμε σε καινοτομίες και εφαρμογές, που θα αλλάξουν το αρνητικό κλίμα που σήμερα επικρατεί.

Ως πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών, αλλά και ως ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Γρεβενών, κατάλαβα το τι σημαίνει, να εκπροσωπείς κάποιους ανθρώπους οι οποίοι στηρίζονται πάνω σου για να δώσεις λύσεις και προτάσεις στα προβλήματά τους. Κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να ακούς, για να μπορείς να προσφέρεις.

Ως Γενικός Γραμματέας του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας από το 2010, έμαθα πως τίποτα δεν είναι επιχειρηματικά ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει σωστή και δυνατή ομάδα, η οποία έχει γνώσεις, εμπειρία, ήθος, δυνατότητες και διάθεση προσφοράς και βοήθειας. Στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, χωρίς μικρότητες και ανταγωνιστική διάθεση, αλλά συναγωνιστική διάθεση, μπορούμε όχι απλά να επιβιώσουμε στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, αλλά και να αναπτυχθούμε.

Ως πρώην υπεύθυνος προγραμματισμού του Φιλοπροοδευτικού Αθλητικού Συλλόγου ‘ΠΥΡΣΟΣ’, αλλά και ως παλιός αθλητής του Αθλητικού Συλλόγου TAE KWON DO ‘ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ’, επιβεβαίωσα το ρητό των αρχαίων Ελλήνων ‘νους υγιής εν σώματι υγιεί’, καθώς και το πόσο σημαντικό είναι για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα και του ήθους των νέων ανθρώπων, η δυνατότητα επιλογής στη σωστή άθληση.

Ως πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Μπάνγκορ της Ουαλίας,  με ειδικότητα τα οικονομικά και την οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων (University of Wales, Bangor, Management with Economics), με τίτλο Bachelor of Honors in Management with Economics (Πτυχίο με διάκριση στην Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Οικονομικά), αλλά και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science in Marketing (Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη της Διαφήμισης και της προώθησης αγαθών και Υπηρεσιών) από το πανεπιστήμιο του Λέστερ της Αγγλίας (University of Leicester, MSc in Marketing),  με ειδικότητα την προώθηση πωλήσεων, επιβεβαιώνω ότι οι δυνατότητες του τόπου μας, των ανθρώπων μας, των προϊόντων και των υπηρεσιών που παράγει και προσφέρει ο τόπος μας, είναι πολύ μεγάλες αλλά και σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτες.

Έχοντας τη γνώση, την εμπειρία, το ήθος, το χαρακτήρα, τις δυνατότητες αλλά και τη διάθεση να προσφέρω και να αγωνιστώ για τον τόπο μας, πιστεύοντας ότι ‘η κριτική του καναπέ’ δεν βοηθάει κανένα μας, αναγνωρίζοντας ότι οι καιροί που διανύουμε είναι πολύ δύσκολοι για να μείνουμε αμέτοχοι περιμένοντας άλλους ‘να βγάλουν το φίδι από την τρύπα’ και γνωρίζοντας ότι είμαι πιο άξιος από κάποιους που μέχρι εχθές έπρεπε συμβιβαστικά να επιλέξω ως αντιπροσώπους της ‘φωνής μου’ χωρίς να πληρούν τα δικά μου κριτήρια, θεωρώ πως η επιλογή μου ήταν ηθικά μονόδρομος.

Σε συνέχεια των παραπάνω και ως καθήκον μου, θέτω τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου και τις δυνατότητές μου στις υπηρεσίες των Γρεβενιωτών, ζητώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στην υποψηφιότητα μου ως Δημοτικού Συμβούλου, με το συνδυασμό ‘ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ’ του υποψήφιου Δημάρχου ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ.

ΝΕΕΣ ΦΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ.

Με εκτίμηση

Πέτρος Μιμηλίδης

(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.