Σίγουρα η έννοια της ευτυχίας είναι διαφορετική για κάθε άτομο, καθώς δεν έχουν όλοι ούτε τις ίδιες προσδοκίες από τη ζωή τους, ούτε και τα ίδια όνειρα

EYTYXIAΣας παρουσιάζουμε 8 επιστημονικά αποδεδειγμένα στοιχεία, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτήν!

Μυρίστε λουλούδια

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα διαπίστωσαν ότι η μυρωδιά των λουλουδιών έχει θετική επίδραση στα συναισθήματα.

Ακούστε μουσική

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Positive Psychology», όσοι επιλέγουν να ακούν την αγαπημένη τους μουσική συχνά, έχουν και καλύτερη διάθεση.

Προσφέρετε στους άλλους!

Ο αλτρουισμός, ακόμη και μέσα από μικρές πράξεις προσφοράς, μας κάνει να νιώθουμε καλά. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, ο εθελοντισμός αυξάνει το προσδόκιμο όρο ζωής.

Κάνετε παρέα με χαρούμενα άτομα!

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «British Medical Journal», όταν κανείς συνδέεται με χαρούμενους ανθρώπους, νιώθει και ο ίδιος πιο ευτυχισμένος.

Κάντε το επάγγελμα που σας ευχαριστεί!

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Occupational and Organizational Psychology» συνέδεσε τα επίπεδα ευτυχίας με το επάγγελμα και την ικανοποίηση που αποκομίζει κανείς από την εργασία του.

Φάτε «χαρούμενες» τροφές!

Οι ξηροί καρποί, το κοτόπουλο και το γάλα περιέχουν υψηλές ποσότητες τρυπτοφάνης, που μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή σεροτονίνης, της χημικής ουσίας που συνδέεται με το αίσθημα ηρεμίας και χαράς.

Πάρτε κατοικίδιο!

Έχει διαπιστωθεί ότι η ενασχόλησή μας με τα κατοικίδια ενεργοποιεί την έκκριση της ορμόνης οξυτοκίνης, που μας κάνει χαρούμενους, συμβάλλοντας στη μείωση των επιπέδων του στρες και της αρτηριακής πίεσης.

Ασκηθείτε!

Μόλις 20 λεπτά σωματικής δραστηριότητας, ενισχύουν τη διάθεση, καθώς κατά τη διάρκειά της εκκρίνονται χημικές ουσίες, όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.