25η Μαρτίου 1821Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα γιορτής για τους Έλληνες με διπλή σημασία καθώς αποτελεί ανάμνηση της επικής επανάστασης των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία υπό την σκέπην του εκκλησιαστικού γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την 25η Μαρτίου, ημέρα Εθνικής Παλιγγενεσίας, τιμούμε τους πρωτεργάτες και αγωνιστές του 1821 που με περίσσιο θάρρος και πάθος εξασφάλισαν την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία της Πατρίδας μας. Οι θυσίες τους δεν πρέπει να λησμονούνται αλλά να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές που διανύουμε.

Η αλληλεγγύη, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα που επέδειξαν οι πρόγονοί μας ας αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για τις μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε στις επικείμενες προκλήσεις. Το χαρμόσυνο μήνυμα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ας συμβάλλει στην αναγέννηση της ελπίδας και την εσωτερική μας αφύπνιση.
Χρόνια Πολλά!

Γεώργιος Δασταμάνης
Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.