Αγώνας δρόμου να πεισθούν οι βουλευτές που αντιδρούν στη ρύθμιση για το γάλα, ώστε να ψηφίσουν τη συμφωνία με την τρόικα – Ποιοί και γιατί παρομοιάζουν τη Βουλή με το…Τέξας
samaras-venizelos«Αν σου έλαχε να διασχίσεις την κόλαση, συνέχισε να περπατάς». Η φράση του Γουίνστον Τσόρτσιλ ταιριάζει γάντι στη δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που πρέπει να περάσει αλώβητη, όπως λένε σε Μέγαρο Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη, από την προσεχή αναμέτρηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη συμφωνία με την τρόικα.

«Πόσο σημαντικό είναι το θέμα του γάλακτος για να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας του;»
Η κυβέρνηση όμως κινδυνεύει από τη διάταξη για το γάλα και ήδη έξι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν αν δεν γίνουν διορθώσεις. «Πόσο σημαντικό είναι το θέμα του γάλακτος για να πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας του;» θέτουν το ερώτημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει μεταφερθεί από τα επιτελεία των δυο κομμάτων στους διαμαρτυρόμενους βουλευτές.

Εμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη προειδοποιούν ότι τα νεύρα είναι τόσο τεντωμένα ώστε μεγάλα και μικρά θέματα απειλούν να μετατρέψουν τη Βουλή σε Τέξας! Η κυβέρνηση εισέρχεται σε μια περίοδο δοκιμασίας επτά ημερών, εντός της οποίας θα ψηφιστεί η συμφωνία. Πολλοί φοβούνται μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ενώ ο Αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος αντιδρά και απειλεί με παραίτηση.

Είναι φανερό ότι το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών δεν διαχέεται και στην υπόλοιπη κυβέρνηση.

Είναι φανερό ότι το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών δεν διαχέεται και στην υπόλοιπη κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα έχουν φουντώσει τα ενδοκυβερνητικά μέτωπα, όπως φάνηκε προ ημερών με το επεισόδιο μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του γ.γ. της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

«Ορισμένοι υπουργοί είναι παλαιοκομματικοί δεξιοί» ρίχνουν τα βέλη τους από τη Χαρ. Τρικούπη. «Είμαστε δύο διαφορετικά κόμματα που προσπαθούν να συμβιβαστούν. Εμείς επιμένουμε να ακολουθούμε τον δρόμο του ορθολογισμού, του σεβασμού της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσθέτουν με νόημα. «Εχουμε και εμείς τη βάση μας, τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις μας» απαντούν στελέχη της ΝΔ.

Αναμφίβολα η μάχη στη Βουλή θα ναι δύσκολη. Εξάλλου οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν τον δικομματικό συνασπισμό εμφανίζονται καταπονημένοι από τις συνεχείς ψηφοφορίες.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.