Δημοσκοπική καθίζηση τόσο στην υποψηφιότητα του «υπαρχηγού» στο Δήμο Αθηναίων όσο και στα ποσοστά του κόμματος στην πρόθεση ψήφου

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣΑδυνατεί να ελέγξει το κόμμα του μέσα από το κελί των φυλακών Κορυδαλλού ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, υποδέχτηκε με έντονο εκνευρισμό την είδηση ότι δύο βουλευτές του αποχωρούν.

«Εγώ είμαι ο αρχηγός και μέσα από τον Κορυδαλλό», διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία στις συνεντεύξεις του, στέλνοντας μήνυμα κυρίως εντός της Χ.Α., χωρίς όμως στην πράξη τα λόγια του να έχουν αντίκρισμα.

Και αυτό γιατί ύστερα από την προφυλάκισή του τα ηνία του κόμματος έχει άτυπα στα χέρια του ο Ηλίας Κασιδιάρης, στον οποίο αποδίδονται λάθος χειρισμοί, όπως το ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει την Κοινοβουλευτική Ομάδα με αποτέλεσμα τις «αποσκιρτήσεις» μελών της.

Μιχαλολιάκος και Κασιδιάρης τα λένε διά ζώσης για μισή ώρα κάθε εβδομάδα στον Κορυδαλλό. Σ’ αυτό το διάστημα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος κάνει «φροντιστήριο» στον «υπαρχηγό» για τη «γραμμή» που θα ακολουθήσει.

Οι σχέσεις των δύο διαταράχθηκαν σημαντικά για πρώτη φορά όταν τον περασμένο Οκτώβριο ο Κασιδιάρης, βγαίνοντας από τα δικαστήρια Ευελπίδων μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος, άρχισε να κλοτσάει τους εκπροσώπους του Τύπου. Το περιβάλλον του αρχηγού τού προσάπτει ευθύνες γιατί θεωρεί ότι η συμπεριφορά του δημιούργησε αρνητικό κλίμα, μόλις μία μέρα πριν κριθεί το τι μέλλει γενέσθαι για τον Μιχαλολιάκο, που κρίθηκε τελικά προφυλακιστέος.

Παρ’ όλ’ αυτά, στην τελευταία του συνέντευξη ο αρχηγός της Χ.Α. δήλωσε ότι «ο αγαπημένος μου συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης κάνει το καλύτερο. Υπήρξε και είναι δική μου επιλογή να είναι εκπρόσωπος Τύπου και όσο για τα περί διασπάσεως και διχασμού είναι βρόμικα σχέδια». Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η στήριξη Κασιδιάρη λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου είναι «μονόδρομος», καθώς μία τυχόν διάσπαση σε επίπεδο ηγεσίας θα σήμαινε και το τέλος του κόμματος, όπως τουλάχιστον το ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, από την πρώτη στιγμή, πόνταρε πολλά στο μέχρι πρότινος «πουλέν» του αλλά όσο περνάει ο καιρός τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων διαψεύδουν τις προσδοκίες του. Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα της υποψηφιότητας Κασιδιάρη για το Δήμο Αθηνών, όπου η Χ.Α. έχει «επενδύσει» περισσότερο. Η «πολυδιαφημιζόμενη» από τους ίδιους τους χρυσαυγίτες υποψηφιότητα φαίνεται, με βάση τα όσα δείχνουν δημοσκοπήσεις από πολλές και διαφορετικές εταιρίες, ότι έχει ως οροφή το 11%.

«Καθίζηση» στα ποσοστά παρατηρείται και στην πρόθεση ψήφου στο ερώτημα για τις εθνικές εκλογές. Πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι, δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, η Χρυσή Αυγή κυμαινόταν από 9% έως 14%, ενώ σήμερα από 5% έως 10%.

Φυλακισμένοι με έσοδα 30.000 ευρώ

Περίπου 30.000 ευρώ έχουν βάλει στον τραπεζικό τους λογαριασμό ο καθένας από τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό, παρότι απόντες από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι τρεις βουλευτές, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού, εισπράττουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους, που μικτά υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 7.600 ευρώ και καθαρά λίγο περισσότερο από τα 6.000 ευρώ.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε γνωμοδοτήσει πριν από δύο μήνες υπέρ της εφαρμογής του μέτρου της περικοπής του μισθού τους, με το αιτιολογικό ότι είναι απόντες από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και το κοινοβουλευτικό έργο. Τα κόμματα, όμως, δεν συμφώνησαν τελικά στην περικοπή των αποζημιώσεων.

Κανονικά αμείβονται, επίσης, οι Γιώργος Γερμενής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι πήραν το δρόμο της φυλακής τον περασμένο Ιανουάριο. Ο καθένας από αυτούς έχει λάβει μέσα από το κελί περισσότερα από 12.000 ευρώ.

Σενάρια για τρίτη ανεξαρτητοποίηση υπό το φόβο νέων προφυλακίσεων

Οι πιέσεις από τη Δικαιοσύνη προς τα ελεγχόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής αυξάνονται με αποτέλεσμα ο φόβος της ηγεσίας για νέες «λιποταξίες» να εντείνεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό το ορατό ενδεχόμενο να βρεθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη φυλακή, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να υπάρξει και τρίτος βουλευτής που θα δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του.

Όπως ακριβώς έκαναν οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας. Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι ο βουλευτής Πειραιά Νίκος Κούζηλος είπε -μεταξύ σοβαρού και αστείου- μέσω Διαδικτύου ότι έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο να μοιραστούν το κελί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Και όλα αυτά την ώρα που τα «αλληλοκαρφώματα» μαίνονταν όλη την εβδομάδα που μας πέρασε.

Ο Μιχαήλ Αρβανίτης δήλωσε σε διαδικτυακή εκπομπή της Χ.Α., όπως έγραψε ο Ελεύθερος Τύπος, ότι είχε θέσει τον κ. Αλεξόπουλο υπό «διακριτική παρακολούθηση» αρκετό καιρό πριν από την ανεξαρτητοποίησή του, διαπιστώνοντας σχέσεις του τελευταίου με γνωστό επιχειρηματία της Λάρισας.

Στο ίδιο πλαίσιο αποσύνθεσης ο βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Κουκούτσης, κατήγγειλε ότι έχει δεχτεί πρόταση ύψους 500.000 ευρώ από ανθρώπους της νύχτας για να εγκαταλείψει το κόμμα.

Αλέξανδρος Καλαφάτης, στον «Τύπο της Κυριακής»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.