Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Aυτοί είναι τρεις 30άρηδες που θα γίνουν δισεκατομμυριούχοι απο το… τίποτα

23 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

AirbnbΟ Brian Chesky, ο Nathan Blecharczyk και ο Joe Gebbia μόλις πέρασαν τα 30 και πολύ σύντομα θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο με τους δισεκατομμυριούχους, όπως αναφέρει το Forbes.

Οι τρεις τους έχουν ιδρύσει την Airbnb, μία υπηρεσία στο Διαδίκτυο μέσω της οποίας μπορεί κανείς να νοικιάσει καναπέ, κρεβάτι, δωμάτιο, σπίτι, σκάφος ή ακόμη και κάστρο για μία νύχτα ή και περισσότερο. Η εταιρεία, που προσφέρει εναλλακτική πρόταση στη διαμονή σε ξενοδοχείο, διαθέτει προς ενοικίαση 500.000 ακίνητα σε περισσότερες από 190 χώρες.

H αξία της Airbnb έφθασε μέσα σε έξι χρόνια στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτές τις ημέρες, οι ιδρυτές της προχωράνε σε νέο γύρο χρηματοδότησης, που θα ανεβάσει την αξία της εταιρείας στα 10 δισ. ευρώ. Οταν ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίων, καθένας από τους τρεις ιδρυτές θα έχει μερίδιο που θα αντιστοιχεί σε 1,5 δισ. δολ.

Ο 32χρονος Chesky, ο 30χρονος Blecharczyk και ο 32χρονος Gebbia θα διαθέτουν πάνω από το 15% των μετοχών έκαστος μετά την αύξηση κεφαλαίου, σύμφωνα με το Forbes.

Θα είναι ο πρώτοι δισεκατομμυριούχοι μιας νέας οικονομίας, την οποία οι Αμερικανοί έχουν βαφτίσει “η οικονομία της μοιρασιάς” (budding sharing economy), η οποία αναφέρεται στην κοινή χρήση αγαθών, αυτοκίνητα, σπίτια, ρούχα, διακοπές.

Αλλες startups, που δραστηριοποιούνται σε αυτό το χώρο είναι η Rent the Runway (κατάστημα που νοικιάζει ρούχα σχεδιαστών) η GetAround (δανείσου το αυτοκίνητο του γείτονα).

Μέχρι στιγμής, πάντως, και οι τρεις μελλοντικοί δισεκατομμυριούχοι συνεχίζουν να ζουν ως…κοινοί θνητοί. Ο Chesky και ο Gebbia ζουν στο ίδιο διαμέρισμα, όπου το 2008 ίδρυσαν την Airbnb, ενώ ο Blecharczyk πάει κάθε μέρα στη δουλειά με το ποδήλατό του και όχι με κάποιο εντυπωσιακό αυτοκίνητο.

Ο Blecharcyzk θα είναι ο τέταρτος νεότερος δισεκατομμυριούχος μετά τον Mark Zuckerberg, τον Dustin Moskovitz και την Perenna Kei από το Χονγκ Κονγκ.

newmoney

This entry was posted on Κυριακή, 23 Μαρτίου, 2014 at 20:09 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΟΙ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply