Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών…

22 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Απάντηση σε δημοσίευμα των ΚΕΚ ΓΑΙΑ – INTERACTIVE LEARNING

emporikos-syllogos-grevena-300x265Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση που υπογραφούν τα δύο αξιοσέβαστα ΚΕΚ ΓΑΙΑ και INTERACTIVE LEARNING που δραστηριοποιούνται με μεγάλη επιτυχία και επαγγελματισμό στο χώρο της κατάρτισης, σχετικά με το δελτίο τύπου που εκδώσαμε για τα πεντάμηνα σεμινάρια ανέργων.

Ως επαγγελματίες της εκπαίδευσης οι εκπρόσωποι των δύο ΚΕΚ οφείλουν πριν προσπαθήσουν να λασπολογήσουν έναν φορέα να διαβάσουν ορθός τα δελτία τύπου που εκδίδει.

Διευκρινίζουμε προς ενημέρωση των πολιτών.

Πρώτον, στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε αναφέρουμε ότι τα σεμινάρια θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα και όχι ότι εκτελούνται ήδη.

Δεύτερον, έχουμε κάθε νομιμότητα να συλλέγουμε αιτήσεις και να εξυπηρετούμε τους πολίτες καθώς το πράττουμε χωρίς κανένα οικονομικό αντίτιμο από τον ενδιαφερόμενο.

Τρίτον, αναφέρουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος συνεισφέρει στα σεμινάρια και όχι πραγματοποιεί σεμινάρια υποκαθιστώντας τον ρόλο των ΚΕΚ.

Κλείνοντας, ο Εμπορικός Σύλλογος το προηγούμενο διάστημα δέχτηκε καταγγελίες από επαγγελματίες και καταρτιζόμενους ότι δεν είχαν ενημερωθεί σωστά για το δικαίωμά τους να επιλέξουν την επιχείρηση που επιθυμούν για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης με αποτέλεσμα να κατευθυνθούν μεθοδευμένα σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που τις περισσότερες φορές ήταν άσχετες με το αντικείμενο κατάρτισης.

Τέλος, στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε αναφερόμαστε στα φαινόμενα διαπλοκής και εκβιασμών από «κάποιους» που ενεπλάκησαν με την διαχείριση σεμιναρίων και όχι από «όλους». Είναι άξιο απορίας γιατί τα δυο αξιοσέβαστα ΚΕΚ αντέδρασαν στην διαφάνεια ;

Ο Πρόεδρος
Δημάδης Κωνσταντίνος

This entry was posted on Σάββατο, 22 Μαρτίου, 2014 at 19:32 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply