ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡΌνειρο ήταν και πάει! Ο Ολυμπιακός πάλεψε σαν «λιοντάρι» μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», κοίταξε τη Γιουνάιτεντ στα μάτια, δεν κλείστηκε για να κρατήσει το υπέρ του 2-0 από το Καραϊσκάκη, όμως, αστόχησε στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε, στάθηκε άτυχος στον τρόπο και τον χρόνο που γράφτηκε το 3-0 από τα ισάριθμα γκολ από τον Φαν Πέρσι (25′ πεν, 45’+1′, 52′) και τελικά έχασε την πρόκριση στους «8» του Champions League για ένα τέρμα!

Στην ουσία, ο Ολλανδός στράικερ και ο Ισπανός πορτιέρο των «Διαβόλων», ήταν αυτοί που στέρησαν την υπέρβαση των «ερυθρολεύκων» και ειδικά ο τελευταίος είπε αρκετές φορές «όχι» στους Πειραιώτες που άξιζαν έστω ένα γκολ μέσα στο «Θέατρο των ονείρων».

Το αβαντάζ που είχε αποκτήσει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, εξανεμίστηκε από τα πρώτα 45 λεπτά. Όχι γιατί η ελληνική ομάδα βρέθηκε σε κακή βραδιά, αλλά διότι δύο προσωπικά λάθη των αμυντικών της (Χολέμπας, Σαλίνο) έδωσαν την ευκαιρία στους «κόκκινους διαβόλους» να προηγηθούν με 2-0. Ο Ολυμπιακός και ευκαιρίες είχε και τη μπάλα κράτησε, δεν πιέστηκε ιδιαίτερα, αλλά σε τέτοιο επίπεδο και απέναντι σε ομάδες σα τη Γιουνάιτεντ τα λάθη δε συγχωρούνται.

Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Ολυμπιακό. Από ατομική προσπάθεια του Κάμπελ στην περιοχή στο 16′ (απέφυγε το Τζόουνς) και γύρισμα του Κοσταρικανού, ο Πέρες εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τυχερός στάθηκε ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα, καθώς η κεφαλιά του Ρούνι, από τη σέντρα του Γκιγκς, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο. Οι «μπέμπηδες», που όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την πίεσή τους, κατάφεραν να προηγηθούν στο 25΄ σε φάση που με τίποτα δε… μύριζε γκολ. Το άτσαλο μαρκάρισμα του Χολέμπας στον Φαν Πέρσι στην περιοχή των «ερυθρόλευκων» ανάγκασε τον Κάιπερς να δώσει πέναλτι στους γηπεδούχους κι ο Ολλανδός νίκησε το Ρομπέρτο (1-0). Ο γκολκίπερ των Πειραιωτών στο 35΄ έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Εβρά.

Τεράστια διπλή ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός στο 40′, όταν από μπάσιμο του Πέρες από δεξιά και γύρισμα στην περιοχή ο Ντε Χέα έδειξε την κλάση του, αρχικά στην κεφαλιά του Φουστέρ και στη συνέχεια στο βολέ του Ντομίνγκες. Το χειρότερο δυνατό τέλος είχε για την ελληνική ομάδα το πρώτο ημίχρονο, καθώς από μπαλιά του Ρούνι στην «καρδιά» της ερυθρόλευκης άμυνας, ο Φαν Πέρσι εντελώς αμαρκάριστος έκανε το 2-0, στις καθυστερήσεις, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η…εφιαλτική βραδιά συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό με το ξεκίνημα της επανάληψης. Ο Φαν Πέρσι με απευθείας χτύπημα φάουλ στο 52΄ πέτυχε χατ τρικ κι έδωσε σκορ πρόκρισης στους «μπέμπηδες». Ο Ολυμπιακός με το 3-0 στην…πλάτη του δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιτεθεί και να ψάξει για το γκολ της πρόκρισης.

Απείλησε για πρώτη φορά στο 65΄ με το σουτ του Φουστέρ πάνω στην κίνηση από τη σέντρα του Σαλίνο, ενώ ήταν μόνιμα στην επίθεση με τους Άγγλους να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο. Νέα σπουδαία επέμβαση του Ντε Χέα στο σουτ του Ντομίνγκες στο 79΄ στην τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς.

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του παιχνιδιού:

Διαιτητής: Μπγιορν Κάιπερς (Ολλανδία).

Κίτρινες: Κάρικ, Εβρά, Φέρντιναντ – Μανωλάς, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Μαρκάνο

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ (Ντέιβιντ Μόιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια (77΄ Γιανγκ), Κάρικ, Γκιγκς, Γουέλμπεκ (82΄ Φλέτσερ), Ρούνι, Φαν Πέρσι (90΄+1 Φελαϊνί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74΄ Μασάντο), Χολέμπας, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μανιάτης, Εντινγκά, Κάμπελ, Πέρες (57΄ Βαλντές), Φουστέρ (82΄ Βέργος), Ντομίνγκες.

Στους αγώνες-ρεβάνς για τη φάση των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Μίλαν (Ιταλία) 4-1 (1-0)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 1-1 (2-0)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-1 (2-0)

Παρί Σεν Ζερμέν(Γαλλία)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 2-1 (4-0)

Τσέλσι (Αγγλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-0 (1-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Σάλκε (Γερμανία) 3-1 (6-1)

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ) 3-0 (0-2)

Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ζενίτ Αγ. Πετρ.(Ρωσία) 1-2 (4-2)

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (1,2 και 8,9 Απριλίου)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (22,23 και 29,30 Απριλίου)

ΤΕΛΙΚΟΣ (24 Μαϊου 2014 στη Λισαβόνα)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.