Αύριο Παρασκευή 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, 2500 παιδιά σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Παρθενώνα
PAIDIA PARTHENONASΠαιδιά όλων των εθνικοτήτων (και ΑΜΕΑ) αγκαλιάζουν την Παρασκευή 21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, τον Παρθενώνα, με σύνθημα: «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα».

Με σύνθημα: «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα»

Η «αλυσίδα» θα σχηματιστεί στις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή 2500 παιδιών. Τα παιδιά θα πουν τραγούδια σχετικά με το νόημα της ημέρας ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιήσει λήψεις. Περίπου 2000 πολύχρωμα μπαλόνια θα αφήσουν τα παιδιά, στέλνοντας το μήνυμα της ειρηνικής και δημιουργικής, χωρίς διακρίσεις, συνύπαρξης των ανθρώπων.

Τη διοργάνωση ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας η συνέχεια στο Μουσείο της Ακρόπολης

Μία ώρα αργότερα, στις 12:00, θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με τον Αντώνη Ρέμο, τον Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Κανά, τη Μελίνα Ασλανίδου, τη Σόνια Θεοδωρίδου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ενώ τη σκυτάλη θα πάρουν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Παλλάδιο», που θα παρουσιάσουν δρώμενα υπό την επιμέλεια του Θεάτρου Δόρα Στράτου.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και οι υπουργοί, Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.