ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ – ΥΒΡΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ
Οι 5 πιο τρελές θεωρίες που ακούστηκαν για το χαμένο BoeingΚαθώς η αναζήτηση και του παραμικρού ίχνους που θα οδηγήσει στην εύρεση του Boeing – φάντασμα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, οι πιο τρελές θεωρίες σχετικά με το τι απέγινε το μοιραίο αεροσκάφος εμφανίζονται η μία μετά την άλλη, παίζοντας ουσιαστικά με την αγωνία των συγγενών των 293 ψυχών που μετέφερε.

Τις τελευταίες έντεκα ημέρες, από τότε δηλαδή που εξαφανίστηκε το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, οι θεωρίες συνωμοσίας διαδέχονται η μία την άλλη. Η εφημερίδα Independent αποκωδικοποίησε τις πέντε πιο δημοφιλείς:

1. Το τρίγωνο των Βερμούδων
Ο πρώτος άνθρωπος που επινόησε τη θεωρία του τριγώνου των Βερμούδων ήταν ένας Μαλαισιανός πολιτικός ο οποίος σε tweet του υποστήριξε ότι «Ένα νέο Τρίγωνο των Βερμούδων εντοπίστηκε στα ύδατα του Βιετνάμ. Καλά εξοπλισμένες εξελιγμένες συσκευές δεν έχουν εκεί καμία χρησιμότητα».

Επιπλέον, πολλές αναρτήσεις στο Facebook, οι οποίες έγιναν viral, υποστηρίζουν ότι το χαμένο Boeing της Malaysia Airlines βρέθηκε κοντά στο Τρίγωνο των Βερμούδων, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για κακόβουλο λογισμικό και links που εγκατέστησαν χάκερς, επωφελούμενοι από το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για την υπόθεση.

Οι 5 πιο τρελές θεωρίες που ακούστηκαν για το χαμένο Boeing

Οι αναρτήσεις συνοδεύονταν από υποτιθέμενα βίντεο έγκυρων μέσων ενημέρωσης, όπως το BBC, τα οποία υποστήριζαν ότι οι επιβάτες βρέθηκαν «ζωντανοί» ή «σώοι».

2. Η σύνδεση με τον Έντουαρντ Σνόουντεν
Τη θεωρία αυτή εγκαινίασε χρήστης του Reddit ο οποίος υποστήριξε ότι κινεζικές ή αμερικανικές αρχές ίσως απήγαγαν το αεροσκάφος προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα συστήματα πληροφοριών των ΗΠΑ. Για να στηρίξει τη θεωρία του, ο χρήστης βασίστηκε στα ύποπτα, όπως ισχυρίστηκε, επαγγέλματα των επιβατών του αεροσκάφους «εκτελεστικός διευθυντής της IBM, ένας άνδρας που εργαζόταν στην αποθήκη εταιρείας που ενεπλάκη με την υπόθεση Σνόουντεν και μερικοί Αμερικανοί που εργάζονταν στο σύστημα ασφαλείας τηλεφωνικής εταιρείας, όλοι μαζί… σε ένα αεροπλάνο… το οποίο εξαφανίστηκε… Σύμπτωση;»

Όχι, απαντά μόνος του ο χρήστης Dark-Spectre, ο οποίος βλέπει ως μόνη πιθανή εξήγηση ότι η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ κατάλαβε αργά ότι επρόκειτο να συλληφθούν/ απαχθούν οι αμερικανοί επιβαίνοντες και να ανακριθούν μετά την προσγείωση στην Κίνα. Οπότε, αναλογιζόμενη ότι το ρίσκο να αποκαλυφθούν τα προγράμματα κατασκοπείας των ΗΠΑ είναι μεγάλο, αποφάσισαν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα «αποστειρώνοντας» το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

3. Οι εξωγήινοι
Μια λίστα με θεωρίες συνωμοσίες θα ήταν ατελής αν δεν περιελάμβανε το απαραίτητο σενάριο περί απαγωγής του αεροσκάφους από εξωγήινους. Η Αλεξάνδρα Μπρους, της Forbidden Knowledge TV, χρησιμοποιώντας τους χάρτες της ιστοσελίδας Flightadar προσπάθησε να αποδείξει την εμπλοκή των εξωγήινων πλασμάτων με την εξαφάνιση του MH370.

Επιπλέον, ο χρήστης DAHBOO7 του YouTube ανέβασε ένα βίντεο όπου η Μπρους ισχυρίζεται πως τα ραντάρ συνέλαβαν σήμερα από ένα ον, το οποίο προς το παρόν μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως ΟΥΦΟ».

Το βίντεο αναπαριστά τις τελευταίες στιγμές του αεροσκάφους δείχνοντας ένα «μυστηριώδες αντικείμενο» να πετάει με επιταχυνόμενη ταχύτητα. Στη συνέχεια, βέβαια, το συγκεκριμένο «αντικείμενο» αργότερα αναγνωρίστηκε ως ένα αεροσκάφος της πτήσης 672 της Korean Airlines.

4. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Πιονγιάνγκ
Μια από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες συνωμοσίες που εμφανίστηκαν είναι εκείνη σύμφωνα με την οποία το αεροσκάφος καταλήφθηκε από την Β. Κορέα. Η συγκεκριμένη θεωρία ισχυροποιήθηκε μάλιστα από την απόφαση της Κίνας να στρέψει 21 δορυφόρους στις προσπάθειες αναζήτησης του Boeing. Κάτι ανάλογο άλλωστε είχε γίνει και το 1969, όταν η Πιονγιάνγκ έκλεψε ένα αεροπλάνο της Νότιας Κορέας.
5. Οι επιβάτες είναι ακόμη ζωντανοί
Απελπισμένοι συγγενείς των αγνοουμένων επιβατών του αεροσκάφους αναφέρουν ότι έχουν καταφέρει να καλέσουν τα κινητά τηλέφωνα των αγαπημένων τους ανθρώπων ημέρες μετά την εξαφάνιση της πτήσης, οδηγώντας στην υποψία ότι είναι κάπου ζωντανοί.

Κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να βρουν τους οικείους τους σε κινεζική υπηρεσία instant messaging, υποθέτοντας με αυτόν τον τρόπο ότι τα κινητά τους βρίσκονται ακόμη online. Αυτές οι επονομαζόμενες κλήσεις – φαντομάδες οδήγησαν πολλούς στο συμπέρασμα ότι τι αεροσκάφος δεν συνετρίβη ενώ κάποιοι τα παράκαναν υποπτευόμενοι ότι οι συγγενείς κατάφεραν να μιλήσουν με τους δικούς τους από το υπερπέραν!

Οι ειδικοί της τεχνολογίας ωστόσο διέλυσαν τις φήμες, εξηγώντας ότι τα κλειστά κινητά τηλέφωνα δεν στέλνουν πάντα τις κλήσεις στον τηλεφωνητή, κάτι που εξαρτάται από το δίκτυο και την τοποθεσία.

Ε.Σ. (Πηγή: Independent), έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.