Χωρίς εκπλήξεις κλείνει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές – Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Μουσουρούλης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Γιώργος Κύρτσος, Μανώλης Μαυρομάτης ορισμένα από τα ονόματα
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΝΔΧωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις μέχρι στιγμής κλείνει σιγά-σιγά το σταυρόλεξο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές και μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί πρόσωπα που μπορεί να προκαλέσουν αίσθηση και να κάνουν τη διαφορά. Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να τεθεί κομματικό ασυμβίβαστο και όσοι εν ενεργεία βουλευτές θέλουν να δώσουν τη μάχη για την Ευρωβουλή πρέπει να παραιτηθούν, αποθάρρυνε πολλούς, αλλά υπάρχουν και οι γενναίοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC.gr ήδη δυο βουλευτές της ΝΔ είναι έτοιμοι να παραιτηθούν εντός των ημερών και να αφοσιωθούν αποκλειστικά στον προεκλογικό τους αγώνα, παραδίδοντας τις έδρες τους στους επιλαχόντες σε Ηράκλειο και Χίο.

Οι βουλευτές αυτοί είναι οι πρώην υπουργοί, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Κώστας Μουσουρούλης που έχουν ήδη αρχίσει τον προεκλογικό τους αγώνα και δεν κάνουν πίσω… Εχουν συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό, έλαβαν το «πράσινο φως» για να δώσουν τη μάχη και εκτιμούν ότι θα είναι στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ Στρασβούργου, Βρυξελλών και Αθηνών, ελπίζει ότι θα κινείται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, αν και υπάρχουν ενστάσεις για την υποψηφιότητά του, από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Καραμανλή, παρά τις διαψεύσεις που έγιναν περισσότερο για συμβατικούς λόγους. Μέχρι στιγμής αυτές οι αντιδράσεις δεν έχουν οδηγήσει σε αναθεώρηση της απόφασης του Πρωθυπουργού, στενός συνεργάτης του οποίου εκτιμά ότι θα δώσει πόντους στη ΝΔ.

Στη λίστα θα είναι και ο πρώην ευρωβουλευτής, νυν σύμβουλος στην Κομισιόν και επί χρόνια αθλητικογράφος, ο Μανώλης Μαυρομάτης που έχει λάβει την έγκριση από το πρωθυπουργικό γραφείο να τρέξει στο στίβο των ευρωεκλογών.

Ο έτερος δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης λέγεται ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο, αν και μέχρι στιγμής υπάρχει θολή εικόνα για τις πραγματικές προθέσεις του. Πάντως, κάνει συχνές εμφανίσεις σε ΜΜΕ δίνοντας την αίσθηση ότι θα θέσει τελικά υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή.

Στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρωθυπουργικός φίλος, ο δικηγόρος και πρόεδρος του εθνικοπατριωτικού «Δικτύου 21», Φαήλος Κρανιδιώτης που διατηρεί και πολυετή φιλία και με τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη.

Η υποψηφιότητα Κρανιδιώτη που θεωρείται δεδομένη και ήδη κάνει και αγώνα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πιο φιλελεύθερα πρόσωπα, όπως η επικεφαλής του νυν ευρωψηφοδελτίου, Μαριέττα Γιαννάκου, που θεωρεί ότι αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του κόμματος.

Η ίδια που έχει πληρώσει παλαιότερα από σκληρό συντηρητικό τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ τις φιλελεύθερες απόψεις της, δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν θα δώσει ή όχι τη μάχη των ευρωεκλογών, ενώ φέρεται και χολωμένη με τον Αντώνη Σαμαρά.

Αντίθετα τη μάχη θα δώσουν η συνεργαζόμενη τα πέντε τελευταία χρόνια με το ΛΑΟΣ, η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλλα που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας, ενώ υποψήφια θα είναι και η Ρόδη Κράτσα που θέλει, το διεκδίκησε και το εξασφάλισε να είναι στη λίστα για να διεκδικήσει –αυτή τη φορά- να είναι ευρωβουλευτής για τέταρτη φορά.

Απάντηση δεν έχει δώσει ακόμα η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου που είναι σε δίλημμα εάν τελικά θα συμπεριληφθεί ή όχι στη λίστα και να δώσει τη μάχη του σταυρού.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που αν και αρχικά ήταν θετική να είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή, μετά την απόφαση για το σταυρό, αναθεώρησε τη γνώμη της και λέει ότι θα απαντήσει εντός των ημερών τι θα κάνει τελικά.

Επίσης, στη λίστα θα είναι ο πρωθυπουργικός σύμβουλος επί πολιτισμού, Δημοσθένης Δαβέττας, ενώ δεν θα είναι υποψήφια η Μαριάννα Πυργιώτη, γενική διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Καμία σκέψη δεν έχει κάνει για την Ευρωβουλή ο Κώστας Καραμανλής, ο γιος του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή και ανιψιός του ιδρυτή της ΝΔ, ο οποίος και θα πολιτευτεί στις Σέρρες, όπου εκλεγόταν βουλευτής ο πατέρας του.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.