Από τον Κυριάκο Πιερρακάκη στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και τον Παντελή Καψή. Ποια ονόματα προβάλλονται ως επικρατέστερα για τη στήριξη του εγχειρήματος της Ελιάς

ELIAΣτρατηγική για τη μάχη της αδιευκρίνιστης ψήφου χαράσσουν τα κόμματα της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, προκειμένου να ενισχύσουν τα ποσοστά τους, δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Το 21% των πολιτών – σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – που δεν επιλέγει κανένα κόμμα, αποτελεί νούμερο ένα στόχο για την Ελιά και τη ΔΗΜΑΡ, που βλέπουν την όποια δυναμική τους να έχει εξανεμιστεί και το ΠΟΤΑΜΙ του Σταύρου Θεοδωράκη – τρίτο κόμμα με 13% – να φαντάζει ως ο κύριος παίκτης που θα ξαναμοιράσει την τράπουλα και θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Όταν προ ημερών ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλούσε με δεικτικό τρόπο για την «εκπομπή που θέλει να γίνει κόμμα», αναφερόμενος στο Ποτάμι, προσπαθούσε απλώς να απαξιώσει πολιτικά το νέο σχήμα.

Ο ίδιος όμως τώρα, καλείται να βρει τα 42 πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς και θα σταματήσουν τη ροή ή καλύτερα τη… διαρροή προς το Ποτάμι!

Στην τελική ευθεία για τις επιλογές που θα εκφράσουν την Ελιά τα ονόματα δίνουν και παίρνουν.

Ως σίγουρη επιλογή θεωρείται η υποψηφιότητα της νυν ευρωβουλευτού Συλβάνας Ράπτη, όχι όμως και αυτή της Φώφης Γεννηματά, που επιθυμεί να παραμείνει εντός των τειχών και να παρακολουθεί τις όποιες εσωκομματικές πολιτικές εξελίξεις δια ζώσης.

Επισήμως πάντως, μόνο ο τριαντάχρονος Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έχει διατυπώσει ανοιχτά την επιθυμία του να είναι στην ευρωλίστα, ενώ στη σχετική λίστα ακούγεται ξανά η πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή, η στενή συνεργάτης του κ.Βενιζέλου, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή.

Όσο για τα πρόσωπα από τις άλλες κινήσεις, κόμματα, οργανώσεις που στηρίζουν το εγχείρημα της Ελιάς;

Το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» αναμένεται να εκπροσωπηθεί από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Ευθύμη Καρδαρά, ενώ από τους “58” που στηρίζουν αλλά δεν μετέχουν, ο Νίκος Μπίστης θα ήθελε να είναι ανάμεσα στους υποψηφίους.

Σοβαρές πιθανότητες να είναι υποψήφιοι έχουν ακόμα ο Παντελής Καψής και ο Γιώργος Παγουλάτος.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.