Πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη επαρχιακής ομάδας στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας
PLATANIASΤην προσοχή αρκετού κόσμου τράβηξε η χθεσινή «επτάρα» του Πλατανιά επί της Καλλονής, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι Κρητικοί πέτυχαν κάτι σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού το 7-0 αποτελεί την ευρύτερη νίκη που έχει πετύχει οποιαδήποτε επαρχιακή ομάδα, σε όλη την ιστορία της Α’ Εθνικής (από το 1959-60)!

Μέχρι χθες υπήρχαν ομάδες από την επαρχία που είχαν καταφέρει να νικήσουν μέχρι και έξι γκολ διαφορά στην πρώτη κατηγορία.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατείχαν η Λάρισα (είχε επικρατήσει με σκορ 8-2 της Καβάλας τη σεζόν 1981/82) και η Ξάνθη (που είχε νίκησε με το ίδιο σκορ τον Πιερικό το 1992/93).

Μάλιστα, οι Χανιώτες ξεπέρασαν και τον ΟΦΗ, ο οποίος είχε νικήσει με 6-0 τον Μακεδονικό τη σεζόν 1982/83, με την Καστοριά να έχει επικρατήσει και εκείνη με το ίδιο σκορ την Καβάλα το 1980/81.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος κατάφερε να πετύχει πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του και όγδοο στο φετινό πρωτάθλημα.

 sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.