Μηχανή του Χρόνου…

son coneryΟ ταλαντούχος και πολυβραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός έκανε μια κινηματογραφική εμφάνιση, την οποία όλοι φρόντισαν να ξεχάσουν….

Η σκηνή προέρχεται από την ταινία “Zardoz”, η οποία γυρίστηκε το 1974. Ο Σκωτσέζος ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε μία καλτ ταινία επιστημονικής φαντασίας με μαλλί κοτσίδα, ψηλές μπότες και ρούχα που μοιάζουν με κόκκινα «εσώρουχα». Η ταινία χάρισε στον Sean Connery το βραβείο της χειρότερης επαγγελματικής στιγμής της λαμπρής του καριέρας και θόλωσε προσωρινά τη σέξυ εικόνα του πρώην πράκτορα Τζέιμς Μπόντ….

 

Η βιομηχανική κοινωνία έχει καταρρεύσει

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Τζον Μπούρμαν (Όταν ξέσπασε η βία, Εξορκιστής ΙΙ, Εξκάλιμπερ), ο οποίος έστησε μια ταινία που εξελίσσεται στον 23ο αιώνα.

Οι άνθρωποι είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες: τους αθάνατους και τους εξολοθρευτές και υπακούν σε μία πέτρινη ιπτάμενη κεφαλή, τον θεό Ζάρντοζ, από τον οποίο παίρνουν εντολές. Ο άλλοτε Τζέιμς Μπόντ ανήκει, φυσικά, στους εξολοθρευτές και ακούει στο όνομα Ζεντ. Η παραγωγή της ταινίας κόστισε ένα εκατομμύριο δολάρια, από τα οποία 200 χιλιάδες ήταν ο μισθός του Σον Κόνερι. Δεν τα κατάφερε ωστόσο, στα ταμεία.

Άμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός…

Αν και η φωτογραφία με τα κόκκινα εσώρουχα θεωρείται αναγνωριστική πόζα της ταινίας, το στιγμιότυπο με τον Κόννερυ ντυμένο νύφη, συγκεντρώνει σίγουρα όλα τα βλέμματα πάνω του…

Για την ιστορία ο επτά φορές Τζέιμς Μπόντ, είναι γιός μιας καθαρίστριας και ενός φορτηγατζή απο το Εδιμβούργο και παρά την ταπεινή καταγωγή του, το 2000 ανακηρύχτηκε Ιππότης από την Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο Σέρ παραμένει αγαπητός, αεικίνητος και σέξυ παρά το πέρασμα του χρόνου και την ατυχή ταινία του ΄74, που κανείς πλέον δεν θυμάται….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.