ofhΤο πήρε… μόνος του! Με τον Θανάση Παπάζογλου να σκοράρει δις, ο ΟΦΗ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης (2-0) και «καθάρισε» με την παραμονή του. Κι όπως ζήτησε ο κόσμος του, τώρα… Παναθηναϊκός!

Όχι ότι θα είχε κάποιο πρόβλημα, αλλά από σήμερα ο ΟΦΗ θα μπορεί να αισθάνεται κάτι παραπάνω από σίγουρος για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα!

Με τον Θανάση Παπάζογλου να επιστρέφει στα γκολ -και μάλιστα εις διπλούν (50′, 89′)-, οι Κρητικοί επικράτησαν 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, έφτασαν τους 38 βαθμούς και ανέβηκαν προσωρινά στην έκτη θέση, δείγμα του πόσο ήρεμοι θα πρέπει να είναι στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι φίλοι των γηπεδούχων… ζητούσαν το Κύπελλο στην Κρήτη, δίνοντας το στίγμα τους για τη σημασία των διπλών παιχνιδιών που ακολουθούν με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η «ελαφρά ταξιαρχία» -που διαμαρτύρεται για δύο γκολ που της ακυρώθηκαν ως οφσάιντ- ναι μεν δεν πήρε τίποτα απ’ το σημερινό παιχνίδι, ωστόσο παραμένει στο +1 απ’ την Βέροια και την τριάδα του υποβιβασμού.

Το ματς:

Στο «σπίτι» του δεν χαρίζεται. Πιέζει, κυνηγά, θέλει να είναι το αφεντικό. Και με αυτό το… στυλ μπήκε στον αγώνα ο ΟΦΗ, δείχνοντας με το… καλημέρα πως θέλει να κλείσει στα καρέ του τον Απόλλωνα. Όχι βέβαια κι ότι ο δεύτερος είχε διαφορετικές βλέψεις. Γιατί στόχος των φιλοξενούμενων ήταν απλώς να αμυνθούν, να διαφυλάξουν τον πόντο και… βλέπουμε. Η ανάπτυξη των Κρητικών ήταν καλή, το προσπαθούσαν με κάποια σουτ, αλλά είτε έφευγαν άουτ, είτε έβρισκαν αντίσταση στα πόδια των αντιπάλων τους. Και κάπως έτσι κύλησε το πρώτο 20λεπτο, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να είναι προσεκτική και να μην… ασχολείται με την επίθεσή της.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μισή ώρα αγώνα, ήρθε και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Με… 100 σώματα μπροστά του, ο Τζόρβας κατάφερε στη γωνία του να βγάλει την «βολίδα» του Μιλιάζες και να κρατήσει το 0-0, με τους φίλους του ΟΦΗ να… ανεβαίνουν και να μην ζητούν μόνο τη νίκη επί του Απόλλωνα, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ενόψει των δύο ματς με τον Παναθηναϊκό που έρχονται! Λίγο αργότερα ο Δεληζήσης σκόραρε για τους φιλοξενούμενους, όμως το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, που έφερε αντιδράσεις. Και με τους Κρητικούς να έχουν την –άκαρπη- υπέροχή και τους Αθηναίους να παραμένουν ακίνδυνοι, οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια με το 0-0 να παραμένει, αλλά να υπάρχουν ενδείξεις πως… κάτι μπορεί να αλλάξει!

Κι αυτό το κάτι –πραγματικά- δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα να συμβεί! Γιατί αρχικά ακυρώθηκε νέο γκολ του Απόλλωνα με τον Τσοκάνη ως οφσάιντ -που φάνηκε να είναι ελάχιστα πιο μπροστά-, ενώ πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Παπάζογλου «νίκησε» στο σπριντ τον Σόντεμπεργκ και με παλικαρίσιο τρόπο από πλάγια θέση, «εκτέλεσε» τον Τζόρβα, που φέρει ευθύνη για τον τρόπο που δέχθηκε το τέρμα! Και σε εκείνο το σημείο… κόπηκαν τα πόδια των φιλοξενούμενων που πλέον δεν είχαν κάτι άλλο να κάνουν, απ’ το να επιτεθούν. Έλα, όμως, που εμφάνιζαν μεγάλες αδυναμίες στο συγκεκριμένο τομέα κι όσο περνούσαν τα λεπτά, όλο και πιο άνετος αισθανόταν ο ΟΦΗ που στις αντεπιθέσεις προσπαθούσε να «τελειώσει» μια ώρα νωρίτερα το ματς!

Οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, προκειμένου ο μεν Σα Πίντο να διατηρήσει στο ακέραιο το «κέφι» της ομάδας του, ο δε Σάντεζ να αλλάξει την μοίρα της δικής του και ο ο Πορτογάλος… βγήκε «νικητής». Δεν είναι παράλογο να πούμε πως ο Απόλλων… δεν μπορούσε καν να κυνηγήσει την ισοφάριση, με δύο σουτ του Μίνγκα να είναι ό,τι καλύτερο έχει να θυμάται. Και ο Παπάζογλου στην εκπνοή της αναμέτρησης δεν δίστασε να «τιμωρήσει» τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων. Ξεχύθηκε στην κόντρα, έπιασε τον «κεραυνό» απ’ το ύψος της περιοχής και έγραψε μέσα σε αποθέωση το τελικό 2-0, με τον κόσμο να ζητά ακόμα πιο επίμονα το… Κύπελλο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (46’ Κουτσιανικούλης), Παπάζογλου, Ντουντού (85’ Κάλαϊτζιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (78’ Μπούρμπος), Μακρής, Μιλιάζες, Στάθης

Στον πάγκο: Αγριμάκης, Νούνιες, Ροβίθης, Μπαρέιρο

Απόλλων Σμύρνης: Τζόρβας, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκας, Αργυρόπουλος (76’ Τσιλιγκίρης), Τσοκάνης, Λουσέρο (65’ Γκουέλα), Αμπρόουζ (56’ Ντάλμπεργκ)

Στον πάγκο: Γκόμεζ, Χατζηζήσης, Φαρινόλα, Παπαζαχαρίας

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.