Περισσότερο ασβέστιο έχει η φέτα ή τα κίτρινα τυριά;

ΤΥΡΙΤα κίτρινα τυριά έχουν γενικά περισσότερο ασβέστιο από τη φέτα και τη μυζήθρα. Και μάλιστα η διαφορά είναι μεγάλη. Η περιεκτικότητα ασβεστίου στα συνήθη κίτρινα τυριά (π.χ. γραβιέρα, κασέρι, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ) κυμαίνεται από 750-1200 mg ανά 100 γρ. Η φέτα περιέχει περίπου 280-450 mg ανά 100 γρ., ενώ η μυζήθρα κυμαίνεται από 240-350 mg ανά 100 γρ.

Λάμπρος Β. Μελίστας, Phd, Msc Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Διδάκτωρ Χαροκόπειου Πανεπιστημίου (www.diaitologos.melistas.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.