Η γυναικεία ομάδα μποξ του Αφγανιστάν αγωνίζεται ενάντια στις πιθανότητες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016

Gunaikes-AuganistanΣε ένα κακοφωτισμένο, σπηλαιώδες και με ελάχιστα έπιπλα δωμάτιο στο στάδιο της Καμπούλ, νεαρές κοπέλες προπονούνται στην πυγμαχία ελπίζοντας να καταφέρουν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Παλαιότερα μη κυβερνητικές οργανώσεις τροφοδοτούσαν την γυναικεία ομάδα πυγμαχίας του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα, μια περίοδο να απαριθμεί 25 αθλήτριες που λάμβαναν μισθό ισοδύναμο με 100 δολάρια και δωρεάν μεταφορά από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

 

Όμως η βοήθεια από τις οργανώσεις διεκόπη και ανέλαβε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν η οποία διαθέτει ελάχιστα χρήματα για τις γυναίκες. Έγιναν περικοπές στον προϋπολογισμό και οι κοπέλες έχασαν τους μισθούς τους.

 

Τώρα έχουν απομείνει μόλις 12 αθλήτριες, και εκτός από ένα χώρο για να προπονούνται τους παρέχονται τα γάντια του μποξ και περιστασιακά, τα έξοδα για την μεταφορά τους. Έτσι το μόνο που τις τροφοδοτεί να συνεχίζουν είναι το πείσμα και η αγάπη τους για τον αθλητισμό.

news247

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.