Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι γυναίκες που αρνούνται να πετάξουν πετσέτα: Γυναίκες μποξέρ στο Αφγανιστάν

12 Μαρτίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Η γυναικεία ομάδα μποξ του Αφγανιστάν αγωνίζεται ενάντια στις πιθανότητες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του 2016

Gunaikes-AuganistanΣε ένα κακοφωτισμένο, σπηλαιώδες και με ελάχιστα έπιπλα δωμάτιο στο στάδιο της Καμπούλ, νεαρές κοπέλες προπονούνται στην πυγμαχία ελπίζοντας να καταφέρουν να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Παλαιότερα μη κυβερνητικές οργανώσεις τροφοδοτούσαν την γυναικεία ομάδα πυγμαχίας του Αφγανιστάν με αποτέλεσμα, μια περίοδο να απαριθμεί 25 αθλήτριες που λάμβαναν μισθό ισοδύναμο με 100 δολάρια και δωρεάν μεταφορά από και προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

 

 

Όμως η βοήθεια από τις οργανώσεις διεκόπη και ανέλαβε η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Αφγανιστάν η οποία διαθέτει ελάχιστα χρήματα για τις γυναίκες. Έγιναν περικοπές στον προϋπολογισμό και οι κοπέλες έχασαν τους μισθούς τους.

 

Τώρα έχουν απομείνει μόλις 12 αθλήτριες, και εκτός από ένα χώρο για να προπονούνται τους παρέχονται τα γάντια του μποξ και περιστασιακά, τα έξοδα για την μεταφορά τους. Έτσι το μόνο που τις τροφοδοτεί να συνεχίζουν είναι το πείσμα και η αγάπη τους για τον αθλητισμό.

news247

This entry was posted on Τετάρτη, 12 Μαρτίου, 2014 at 22:49 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply