eurovision 2014 2Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του τελικού του διαγωνισμού για το πoιο τραγούδι θα εκπροσωπίσει την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision για το 2014.
Το τραγούδι “Rise up” – Freaky Fortune feat. RiskyKidd από την Panik Records, θα είναι το τραγούδι της Ελλάδας στον 59ο Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη.

Ο Ελληνικός Τελικός,  πραγματοποιήθηκε  στο Acro Music Hall, και μεταδόθηκε απευθείας από την Δημόσια Τηλεόραση. Την εκδήλωση παρουσίασαν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.​

Οι Freaky Fortune και o RiskyKidd θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης στις 8 Μαΐου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 10 Μαΐου.

Τη μουσική του Rise up έχουν γράψει οι Freaky Fortune και τους στίχους οι Freaky Fortune σε συνεργασία με τον Riskykidd, ενώ το CD κυκλοφορεί η Panik Records.

Δείτε όλα τα τραγούδια εδώ

2 thoughts on “Eurovision 2014: To τραγούδι “Rise up” θα εκπροσωπίσει την Ελλάδα… (video)”
  1. Κωστής Παλαμάς « Ο γκρεμιστής » (αποσπάσματα)
    Ακούστε.
    Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατί είμ’ εγώ κι ο κτίστης,
    ο διαλεχτός της άρνησης κι ο ακριβογιός της πίστης.
    Και θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι…
    ….πάντα κοιτάζω προς το φως το απόμακρο της μέρας.
    Είμ’ ένα ανήμπορο παιδί που σκλαβωμένο το ‘χει
    το δείλιασμα κι όλο ρωτά και μήτε ναι μήτε όχι
    δεν του αποκρίνεται κανείς, και πάει κι όλο προσμένει
    το λόγο που δεν έρχεται, και μια ντροπή το δένει…
    ….και θέλω να τραβήξω εμπρός και πλατωσιές ν’ ανοίξω,
    και μ’ ένα Ναι να τιναχτώ, μ’ ένα Όχι να βροντήξω;
    Καβάλα στο νοητάκι μου, δεν τρέμω σας όποιοι είστε
    γρικάω, βγαίνει από μέσα του μια προσταγή: Γκρεμίστε!
    (νοητάκι= μαγικό άλογο με υπερφυσικές ικανότητες)
    Οι πολιτικοί και τα κόμματα μαζί με τους Άρχοντες του Χρήματος κατάντησαν σήμερα τους περήφανους Έλληνες στα «ανήμπορα δειλά σκλαβωμένα παιδιά» που περιγράφει ο Παλαμάς στους στίχους του. Τα 3 «ανήμπορα δειλά σκλαβωμένα παιδιά» που εκπροσωπούν την Ελλάδα ανήκουν στην αποφασισμένη γενιά που μπορεί να γκρεμίσει οτιδήποτε σαθρό, σκουριασμένο, μουχλιασμένο, άχρηστο, κακοφορμισμένο και χρησιμοποιώντας τα διδάγματα της ιστορίας και του πολιτισμού μας και τις καλές ιδιότητες της φυλής μας να κτίσουν μια καινούρια Ελλάδα απελευθερωμένη από τους κομματικούς δυνάστες και τους δανειστές της; Εάν είναι, να τραγουδήσουν τους στίχους του Παλαμά στην Ελληνική γλώσσα κοιτάζοντας ευθυτενώς και με αποφασιστικότητα τους ακροατές. Η Ελλάδα μας δεν θα σωθεί από χοροπηδηχτούληδες με σκουλαρίκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.