ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι φαρμακοποιοίΝέα πανελλαδική 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 14 Μαρτίου και Δευτέρα 17 Μαρτίου, αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Η τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, φαίνεται να επιμένει στη θέση της για απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικών Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), θέτοντας και ζητήματα όπως μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος με αλλαγή στα πληθυσμιακά κριτήρια για το άνοιγμα νέου φαρμακείου, αλλά και πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

«Η τρόικα αποβλέπει στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης και την ικανοποίηση των βλέψεων συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων που επιθυμούν, τα φάρμακα στα σούπερ μάρκετ, τις αλυσίδες φαρμακείων στα χέρια ιδιωτών κεφαλαιούχων, τα εξοντωτικά ωράρια λειτουργίας των φαρμακείων, που καταστρέφουν την προσωπική σχέση φαρμακοποιού – ασθενούς» αναφέρει ανακοίνωση του ΠΦΣ.

«Οι φαρμακοποιοί αντιστέκονται στην εφαρμογή των μέτρων που θέλει να επιβάλει μέσω της μελέτης του ΟΟΣΑ, η τρόικα και το υπουργείο Ανάπτυξης» προστίθεται και επισημαίνεται ότι είναι «ψέμα» ότι ο καταναλωτής δεν βρίσκει φάρμακα, ότι τα φάρμακα είναι ακριβά στην Ελλάδα, ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ακίνδυνα και μπορούν να πωλούνται σε σουπερ μάρκετ. Η αλήθεια είναι, αναφέρει ο ΠΦΣ, ότι ο ασφαλισμένος μπορεί να βρει το φάρμακο που έχει ανάγκη ακόμη και τις αργίες, τις γιορτές, ακόμη και μετά τα μεσάνυχτα από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Οσο για την τιμή, αυτή καθορίζεται από το κράτος και η Ελλάδα, σημειώνει ο ΠΦΣ, έχει από τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης. Τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα, υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί και η αλόγιστη χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 17 Μαρτίου για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.