58 ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Τους 80 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης. Εως χθες το απόγευμα οι νεκροί είχαν φτάσει τους 80, ενώ 58 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της περιόδου, 237 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στην εντατική.

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης. Εως χθες το απόγευμα οι νεκροί είχαν φτάσει τους 80, ενώ 58 άνθρωποι νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Από την αρχή της περιόδου, 237 ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη έχουν εισαχθεί για νοσηλεία στην εντατική.

Οι επιδημιολόγοι καλούν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να είναι σε εγρήγορση και να ζητούν ιατρική βοήθεια με την εμφάνιση των πρώτων «ύποπτων» συμπτωμάτων. Η γρίπη μεταδίδεται από το ένα άτομο στο άλλο όταν ένας ασθενής βήχει, φτερνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων. Οι ιοί της γρίπης επίσης μεταδίδονται μέσω των χεριών, όταν κάποιος αγγίζει αντικείμενα και επιφάνειες που έχουν μολυνθεί και στη συνέχεια πιάνει τα μάτια του, τη μύτη ή το στόμα του.

Για την αποφυγή της μετάδοσης, τα άτομα θα πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με χαρτομάντιλο όταν βήχουν ή φτερνίζονται και να πλένουν τακτικά τα χέρια τους. Τα συμπτώματα της γρίπης συνήθως ξεκινούν απότομα και περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό, πόνους των μυών και των αρθρώσεων, πονοκέφαλο, έντονη κόπωση, καταρροή, πονόλαιμο, βήχα (συνήθως ξηρό). Τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, όπως ναυτία, εμετούς, διάρροια, ενώ στους ενήλικες τα συμπτώματα αυτά είναι σπάνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.