Φυσικές λύσεις ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας
maskaΗ αλήθεια είναι ότι σε κάθε ηλικία, η επιδερμίδα του προσώπου έχει διαφορετικές ανάγκες.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες συνταγές για το πώς να φτιάξετε σπιτικές μάσκες προσώπου ανάλογα με την κάθε ηλικία.

Οι μάσκες αυτές περιέχουν εντελώς φυσικά συστατικά και έχουν καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιούνται σε συγκεκριμένες ηλικίες.

Μάσκα προσώπου για 20 έως 30 ετών (ενυδατική)

Στην ηλικία αυτή, η εφηβεία έχει περάσει και το δέρμα του προσώπου απαλλάσσεται από τα σπυράκια και τα σημάδια που εμφανίζονται στους έφηβους (Όχι σε όλες). Το δέρμα βρίσκεται σε άψογη κατάσταση, είναι λείο, σφιχτό και απαλό. Αν μια γυναίκα θέλει να διατηρήσει αναλλοίωτη την ελαστικότητα της επιδερμίδας της, τότε ίσως θα πρέπει να δώσει βαρύτητα στην καλή ενυδάτωση. Μια καλά ενυδατωμένη επιδερμίδα αντέχει περισσότερο στις προκλήσεις και στη φθορά του χρόνου. Για το λόγο αυτό, η χρήση μιας καλής ενυδατικής μάσκας προσώπου είναι ό,τι καλύτερο για αυτή την ηλικία (και όχι μόνο). Μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική μάσκα του εμπορίου ή να φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με εντελώς φυσικά υλικά.

Ενυδατική μάσκα προσώπου με αβοκάντο
Συστατικά:
• μισό αβοκάντο
• 1 κουταλιά φυσικός χυμός λεμονιού
• 1 κουταλιά μέλι
• 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Πολτοποιήστε το εσωτερικό από μισό αβοκάντο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε καλά και απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό για περίπου 15 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε. Μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα αν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά της.

Μάσκα προσώπου για 30 έως 40 ετών (προληπτική αντιγηραντική)

Σε αυτή την ηλικία η επιδερμίδα του προσώπου κάνει αγώνα για να διατηρήσει τη νεανική της εμφάνιση και για αυτό το λόγο κρίνεται επιτακτικό να τη βοηθήσετε και εσείς λιγάκι. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν καθόλου ρυτίδες ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Γενικά ο σκοπός σε αυτή την ηλικία είναι να αντισταθείτε στα σημάδια του χρόνου και να εμποδίσετε τις ρυτίδες να κάνουν την εμφάνισή τους. Η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από την καταστολή. Για το λόγο αυτό, οι μάσκες που έχουν προληπτική αντιγηραντική προστασία θεωρούνται από τις καλύτερες επιλογές.

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου με γιαούρτι
Συστατικά:
• 2 κουταλιές γιαούρτι
• 1/2 κουταλιά μέλι
• 1/2 κουταλιά φρέσκο φυσικό χυμό λεμονιού
• το περιεχόμενο από 3 κάψουλες βιταμίνης Ε

Αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε. Αν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά, τότε μην εφαρμόζετε τη μάσκα αυτή.

Μάσκα προσώπου για άνω των 40 ετών (καταστολή αντιρυτιδική)

Στην ηλικία άνω των 40 ανάλογα με τη ζωή που έχει κάνει η κάθε γυναίκα και ανάλογα με τα γονίδιά της, κάποια στιγμή οι πρώτες ρυτίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητά του και τα σημάδια της ηλικίας έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά. Με το που θα εμφανιστεί η πρώτη ρυτίδα, τότε ξεκινάει η περίοδος καταστολής. Ο σκοπός σε αυτή την ηλικία είναι να περιορίσετε τις ρυτίδες και να εμποδίσετε τις νέες να κάνουν την εμφάνισή τους. Για το λόγο αυτό, η χρήση μια σπιτικής αντιρυτιδικής μάσκας προσώπου κρίνεται απαραίτητη.

Αντιρυτιδική μάσκα προσώπου με βούτυρο κακάο
Συστατικά:
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
• ½ κουταλιά της σούπας σκούρο βιολογικό μέλι
• 2 σταγόνες σησαμέλαιο
• 2 σταγόνες έλαιο βερίκοκου

Απλά αναμείξτε τα υλικά και ανακατέψτε. Στη συνέχεια απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και στο λαιμό και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 20 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε και πείτε αντίο στις ρυτίδες. Αν έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα υλικά, τότε μην χρησιμοποιείτε αυτή τη μάσκα προσώπου.

fe-mail

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.