Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι και δεύτερο μωρό φορέας του ιού HIV που οδηγεί σε AIDS θεραπεύτηκε- Το βρέφος αμέσως μετά την γέννησή του, ξεκίνησε επιθετική θεραπεία με αντιρετροϊκά
therapeia-AIDSΕίναι από τις ειδήσεις που σε κάνουν να σκέπτεσαι ότι όλα τα άλλα είναι «λεπτομέρειες» μπροστά στην επιστημονική έρευνα. Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι και δεύτερο μωρό φορέας του ιού HIV που οδηγεί σε AIDS θεραπεύτηκε. Το βρέφος, λίγες ώρες μετά την γέννησή του, ξεκίνησε επιθετική θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα στην Καλιφόρνια. Σήμερα είναι εννέα μηνών και HIV αρνητικό!
Στο μωρό χορηγήθηκαν τρία αντιρετροϊκά φάρμακα – ΑΖΤ, 3TC και nevirapine – στις υψηλότερες δόσεις, συνήθως χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και όχι για την πρόληψη
H ανακοίνωση έγινε από την Δόκτορα Deborah Persaud της παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins σε ιατρικό συνέδριο στη Βοστώνη. Οπως ανακοινώθηκε ενδέχεται να υπάρχουν πέντε τέτοιες περιπτώσεις στον Καναδά και τρεις ακόμη στη Νότια Αφρική. Επιπλέον ανακοίνωσε την διεξαγωγή μιας κλινικής δοκιμής στα πλαίσια της οποίας σε ακόμη 50 μωρά που γεννιούνται μολυσμένα, θα εφαρμοστεί η ίδια θεραπευτική αγωγή και θα τους χορηγηθεί το φάρμακο μέσα σε 48 ώρες από τη γέννησή τους.

Αυτή είναι η δεύτερη περίπτωση βρέφους που θεραπεύεται. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε ένα βρέφος στον Μισισίπη που θεραπεύτηκε και σήμερα είναι τριών ετών. Τότε, όταν ανακοινώθηκε η θεραπεία του μωρού με επιθετική φαρμακευτική αγωγή μόλις 30 ώρες μετά τη γέννηση του, αρκετοί θεώρησαν πως πρόκειται για ιατρικό λάθος και πως το παιδί πιθανόν να μην είχε ποτέ μολυνθεί. Οι παιδίατροι στο Νοσοκομείο Παίδων Miller στο Long Beach είχαν ακούσει για το πρώτο μωρό, που γεννήθηκε από μητέρα με AIDS στο Μισισιπή και η οποία δεν είχε ποτέ λάβει οποιοδήποτε φάρμακο για την προστασία του εμβρύου.

Στο μωρό χορηγήθηκαν τρία αντιρετροϊκά φάρμακα – ΑΖΤ, 3TC και nevirapine – στις υψηλότερες δόσεις, συνήθως χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία και όχι για την πρόληψη.

Το μωρό υποβλήθηκε στη θεραπεία μόλις εννέα ώρες μετά τη γέννησή του. Σήμερα όλα τα τεστ είναι αρνητικά.  300.000 μωρά γεννιούνται κάθε χρόνο με τον ιό HIV. 34 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από AIDS.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.