Ήττα 2-0 από τον «κλώνο» της Ιαπωνίας

Η Ν.Κορέα έδειξε τις αδυναμίες της Εθνικής εν όψει ΜουντιάλΕάν ο Φερνάντο Σάντος περίμενε να βγάλει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα από το φιλικό με τη Νότιο Κορέα στο Καραϊσκάκη, τότε σίγουρα η ήττα με 2-0, του πρόσφερε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για διορθώσεις εν όψει του Μουντιάλ, όπου η Εθνική θα αντιμετωπίσει μία ομάδα της ίδιας (ασιατικής) σχολής ποδοσφαίρου, την Ιαπωνία.

Η Εθνική ήταν νωθρή και δέχτηκε δύο φτηνά γκολ (19’ Παρκ, 55’ Σον) αλλά ήταν και άτυχη, καθώς θα μπορούσε να είχε σκοράρει, αλλά η μπάλα σταμάτησε τρεις φορές στα δοκάρια (22’ Κατσουράνης, 30’ Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος) των Ν.Κορεατών. Όπως και να’ χει, το θετικό είναι ότι ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τις αδυναμίες της ομάδας του και έχει τον χρόνο να βρει τις λύσεις πριν από το μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού στα γήπεδα της Βραζιλίας…

Οι διεθνείς είχαν ένα χρήσιμο αγωνιστικό φροντιστήριο προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι στα γήπεδα της Βραζιλίας το επίπεδο δεν θα έχει καμία σχέση με τα προκριματικά της ευρωπαϊκής ζώνης και αντίπαλους όπως, π.χ., Λετονία και Λιθουανία δεν πρόκειται να βρουν στο διάβα τους.

Η ασφυκτική πίεση των Κορεατών δημιούργησε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας εκ μέρους των διεθνών για τα πρώτα 25 λεπτά, καθώς οι αντίπαλοι των Ελλήνων φαίνονταν πιο γρήγοροι, έβγαιναν πρώτοι στις διεκδικήσεις και ήταν νικητές στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Πάνω-κάτω, το παιχνίδι θύμιζε την προ τετραετίας αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Πορτ Ελίζαμπεθ, το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, που είχε λήξει με το ίδιο σκορ υπέρ του ασιατικού συγκροτήματος.

Η Εθνική ομάδα δεν είχε πρώτη πάσα λόγω της πίεσης, με το δίδυμο των στόπερ (Α. Παπαδόπουλος, Μανωλάς) να αντιμετωπίζει εμφανή προβλήματα «χημείας», αφού πρόκειται για σχήμα που δεν εμφανίζεται συχνά και να δέχεται φάσεις στην «πλάτη» του, όπως εκείνη στο 19ο λεπτό που ο Παρκ Τσου με σουτ στην κίνηση, αφού έκανε την κίνηση μετά την πάσα του Κου, νίκησε τον Γλύκο, ο οποίος στο 7ο λεπτό είχε εξουδετερώσει το τετ-α-τετ με τον Λι Τσον σε παρόμοια φάση.

Ταυτόχρονα ο Κώστας Μήτρογλου ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία και στο γήπεδο που μεγαλούργησε εναντίον των Ρουμάνων στέλνοντας με τα γκολ του τη «γαλανόλευκη» ομάδα στο Μουντιάλ, έμοιαζε «έξω από τα νερά του». Προϊόντος του χρόνου, πάντως, οι παίκτες του Σάντος ανέβασαν την απόδοσή τους αφού κατάλαβαν ότι χωρίς μεγάλη προσπάθεια δεν είχαν τύχη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Στο 23ο λεπτό η Ελλάδα έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν στη συρτή σέντρα του Χολέμπας στο δεύτερο δοκάρι οι Κορεάτες «κόλλησαν», ο τερματοφύλακας έμεινε αποσβολωμένος αλλά ο Κατσουράνης σε άδειο τέρμα «σημάδεψε» το δοκάρι του Γιούνγκ. Η τύχη δεν ήταν πάντως με το μέρος της Εθνικής ούτε στο 31ο λεπτό, με τους διεθνείς να έχουν δύο δοκάρια στην ίδια φάση! Σε κόρνερ του Χολέμπας και σουτ του Σαμαρά η παρέμβαση του Τοροσίδη με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Αβραάμ Παπαδόπουλος σούταρε με την ίδια κατάληξη!

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια νέα επέμβαση του Γλύκου στα πόδια του Σον (40΄) που είχε βγει μόνος στην περιοχή και με μια άστοχη κεφαλιά του Μανωλά (42΄). Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές (δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο οι Σάμαρης, Βύντρα και Τζόρβας) έπαιξαν το ρόλο τους στο μέτριο θέαμα, με την εικόνα να είναι εκ διαμέτρου αντίθετη σε σχέση με τα πρώτα 45 λεπτά. Χαρακτηριστικό τούτου είναι πως η μοναδική αξιόλογη στιγμή σε αυτό το διάστημα ήταν το δεύτερο γκολ της Κορέας, που σημείωσε στο 55΄ ο Σον με δυνατό σουτ από πλάγια (αριστερή) θέση.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Οβίντιου Χάντεγκαν (Ρουμανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΚαραγκούνηςΛι Τσ.

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Γλύκος, Μανιάτης (46΄ Καραγκούνης), Μανωλάς, Τζιόλης (60΄ Δ. Παπαδόπουλος), Σαμαράς, Μήτρογλου (60΄ Φετφατζίδης), Α. Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Τοροσίδης (82΄ Τζαβέλλας), Χολέμπας, Κατσουράνης.

NOTIA ΚΟΡΕΑ (Μιούνγκ Μπο Χονγκ ): Γιούνγκ, Λι Γ., Κιμ Τζ., Κιμ Γ., Χονγκ, Κι (86΄ Χα), Χαν, Κου, Λι Τσ., Σον (73΄ Κιμ Μπ.), Παρκ Τσου (46΄ Κιμ Σιν).

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.