oscarΗ 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ για το 2014 τελείωσε,  και εμείς σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τους νικητές της βραδιάς σε όλες τις κατηγορίες. Με την ταινία «Gravity», το «Dallas Buyers Club» και το «Frozen» να έχουν συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία, η λίστα με τους κερδισμένους είναι μεγάλη, λαμπερή και …προβλέψιμη.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ολοκληρώθηκε η Απονομή στο Dolby Theater με την Ellen De Generes να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση, σε μια βραδιά που τα είχε όλα: Λαμπερές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, μουσική και προγνωστικά που επιβεβαιώθηκαν.

Το Oscar Καλύτερης Ταινίας πήγε στο “12 χρόνια σκλάβος” με τον Steve McQueen και τον Brad Pitt να πανηγυρίζουν στη σκηνή στο τέλος της απονομής.

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά το Oscar A’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία στο “Blue Jasmine” πήρε η Cate Blanchett, ενώ ο Matthew McConaghey κέρδισε τον Leonardo Di Caprio και παρέλαβε το Oscar Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Jared Leto κέρδισε το βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου και η Lupita Nyong’o το Oscar B’ Γυναικείου Ρόλου αφήνοντας εκτός της Jennifer Lawrence.

Το Oscar Καλύτερης σκηνοθεσίας πήγε στο Alfonso Cuaron, με το Gravity, που κέρδισε συνολικά 7 βραβεία. Και ακολουθούν οι ταινίας “12 χρόνια σκλάβος” και “Dallas Buyers Club” με 3 Oscars για την καθεμία.

Η βραδιά είχε πολλές εκπλήξεις με την Ellen να αλλάζει κουστούμια, να “πειράζει” τους διάσημους καλεσμένους, να ντύνεται νεράιδα και να κερνάει πίτσα τους διάσημους φίλους της…

Στο κόκκινο χαλί για μια ακόμη φορά είδαμε εντυπωσιακές εμφανίσεις, όπως αυτές των Angelina Jolie, Sandra Bullock, Cate Blanchett, Jennifer Lawrence, Charlize Theron και πολλές ακόμη.

Ενώ η Lawrence έκανε για μια ακόμη φορά το θαύμα της και στραβοπάτησε στο κόκκινο χαλί παρασύρωντας μαζί της και άλλες celebrities…

Ακολουθεί η πλήρης λίστα με τους νικητές:

Καλύτερη Ταινία: 12 Years a Slave

Α\’ Γυναικείος: Cate Blanchett, ‘Blue Jasmine’

A\’ Ανδρικός: Matthew McConaghey, ‘Dallas Buyers Club’

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Alfonso Cuaron, ‘Gravity’

B\’ Γυναικείος: Lupita Nyong’o, ’12 Years a Slave’

Β\’ Ανδρικός: Jared Leto, \’Dallas Buyers Club\’

Καλύτερο Σενάριο: Her

Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο: 12 Years A Slave

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία: The Great Beauty

Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων: Frozen

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ: 20 Feet From Stardom

Καλύτερο Τραγούδι: Kristen Anderson-Lopez, Robert Lopez – Let It Go, \’Frozen\’

Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση: The Great Gatsby

Καλύτερη Φωτογραφία: Gravity

Καλύτερα Κοστούμια: The Great Gatsby

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους: The Lady in Number 6: Music Saved My Life

Καλύτερο Μοντάζ: Gravity

Καλύτερο Makeup: Dallas Buyers Club

Καλύτερη Μουσική Επένδυση: Gravity

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους (Animation): Mr. Hublot

Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους: Helium

Καλύτερo Μοντάζ Ήχου: Gravity

Καλύτερη Μείξη Ήχου: Gravity

Καλύτερα Οπτικά Εφέ: Gravity

tlife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.