ΞΑΝΘΗΣημαντική νίκη που φέρνει την Ξάνθη ακόμη πιο κοντά στο στόχο της παραμονής σημείωσε η ακριτική ομάδα στα Πηγάδια επί του Λεβαδειακού με 4-1, στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 27ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ.

Σκόρερ των γηπεδούχων ήταν ο Εστέμπαν Σολάρι, που επέτρεψε στα γκολ «χτυπώντας» δύο φορές (3΄, 49΄ πέναλτι), ο Νικολά Μαρέν επίσης με πέναλτι (84΄) και ο Καρίμ Σολτάνι (86΄), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε μειώσει στο 75΄ ο Γεωργίου.

Το παιχνίδι άρχισε με γκολ από τα… αποδυτήρια για την ομάδα της Θράκης, όταν στο 3ο λεπτό ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε λάθος στην αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού και γύρισε στον επερχόμενο Σολάρι, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ένα καλό σουτ του Μάνταλους (5΄) κι άλλο ένα του Ροτζέριο (10΄) πέρασαν λίγο άουτ, σε ένα παιχνίδι που είχε αποκτήσει ρυθμό από νωρίς, χάρις στο γκολ του Αργεντινού.

Στο 25΄ ο Κυριακίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Καπό, για να χάσει μεγάλη ευκαιρία η Ξάνθη στο 33΄: ο Μουλόπουλος στη μικρή περιοχή γύρισε την μπάλα με το στήθος στον Στρατηλάτη, χωρίς να βλέπει, ο Σολτάνι μπήκε στη φάση και σούταρε αλλά η έγκαιρη έξοδος του τερματοφύλακα των Βοιωτών απέτρεψε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κατά τρόπο πανομοιότυπο με το πρώτο μισό του αγώνα, δηλαδή με γκολ για την Ξάνθη. Στο 47ο λεπτό ο Κώτσιος ανέτρεψε καθαρά στην περιοχή τον Κάλβο, ο Σπάθας έδειξε τα 11 μέτρα και ο Σολάρι με ψύχραιμο χτύπημα ξεγέλασε τον Στρατηλάτη για το 2-0 στο 49΄.

Οι «πράσινοι» είχαν πια πολύ δύσκολο έργο αλλά προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 54΄ το σουτ του Μιλοσάβλιεφ έφυγε ελάχιστα άουτ, για κάνει το 2-1 με κεφαλιά ο προωθημένος Γεωργίου στο 75ο λεπτό.

Η αγωνιστική έκλαμψη του Λεβαδειακού δεν είχε πάντως συνέχεια, αφού η Ξάνθη σκόραρε άλλα δύο γκολ ως τη λήξη για να μετατρέψει σε «περίπατο» μια νίκη που φαινόταν ότι θα κατακτηθεί με άγχος.

Στο 84ο λεπτό ο Μαρέν αποδείχθηκε επίσης ψύχραιμος και εύστοχος από την «άσπρη βούλα», για να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Σολτάνι στο 86΄ από λάθος του Μουλόπουλου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Η. Σπάθας (Πειραιά)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φλίσκας – Βαρέλα, Λυκογιάννης, Ορτέγκα

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (67΄ Βασιλακάκης), Χοσέμι, Κάλβο (87΄ Ράνος), Φλίσκας, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Ροτζέριο (70΄ Μάντζιος), Καπό (42΄ Γιάντσης), Μιλοσάβλιεφ, Χαραλάμπους, Κώτσιος, Βαρέλα, Ορτέγκα, Γεωργίου, Πετράτσι (62΄ Λυκογιάννης)

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.