Μικρά μυστικά για το Instagram και άλλες εφαρμογές

INSTAGRAMΜε περίπου 150 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Instagram έχει γίνει ο πιο δημοφιλής τρόπος για να «καταγράφουν» οι άνθρωποι τη ζωή τους.

Την περασμένη χρονιά ανάμεσα στα πιο φωτογραφημένα μέρη στον κόσμο, με τη βοήθεια της συγκεκριμένης εφαρμογής, βρίσκονταν μερικά αεροδρόμια, πάρκα αναψυχής, ο πύργος του Άιφελ, η Times Square στη Νέα Υόρκη και ένα γήπεδο μπέιζμπολ.

Ο δημοσιογράφος του CNN και δεινός χρήστης του Instagram Jethro Mullen μοιράζεται μαζί με τους 787.948 ακολούθους του μερικά μυστικά, για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς στο έπακρο τη φωτογραφική μηχανή του κινητού του τηλεφώνου όταν ταξιδεύει:

1. Ανεβείτε κάπου ψηλά

Όλοι μοιάζουν εντελώς διαφορετικά από ψηλά. Ανεβείτε σε ταράτσες κτιρίων, ξενοδοχείων, παρατηρητήρια, γέφυρες κ.ά. και δείτε τον κόσμο κάτω σας από άλλη οπτική γωνία, και με… άλλη ματιά.

Αν φωτογραφίζετε μέσα από παράθυρο τοποθετήστε το φακό της φωτογραφικής όσο πιο κοντά στο γυαλί μπορείτε για να μειώσετε τις ανεπιθύμητες αντανακλάσεις του φωτός.

2. Μάθετε από τους ντόπιους

Κανείς δε γνωρίζει καλύτερα έναν τόπο, από τους κατοίκους του. Μπορείτε να ανακαλύψετε μοναδικές τοποθεσίες για ανεπανάληπτες φωτογραφίες ακολουθώντας τα κατάλληλα hashtags, geotags και feeds ντόπιων χρηστών του Instagram.

Όταν ο Jethro Mullen επισκέφθηκε την Ατλάντα στις ΗΠΑ, ένας φωτογράφος που γνώριζε μέσω Instagram τον κατηύθυνε για το πού να βρει τις σκάλες που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

3. Παρατηρείτε τα πάντα γύρω σας ενώ μετακινείστε

Η αρχιτεκτονική και οι άνθρωποι που θα συναντάται σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.ά. ενώ μετακινείστε από το ένα μέρος στο άλλο παρέχουν πλούσιες «φωτογραφικές ευκαιρίες και δυνατότητες».

4. Χαθείτε

Μην πηγαίνετε από το ένα τουριστικό αξιοθέατο στο άλλο. Μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφικές εμπειρίες σας (και όχι μόνο) συμβαίνουν όταν… ξεστρατίζετε.

Κλείστε το χάρτη, πάρτε μια λάθος στροφή και ανακαλύψτε τον κόσμο γύρω σας.

5. Εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα εφόδια

Υπάρχουν πολλά gadgets που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε καλύτερα τη φωτογραφική μηχανή του κινητού σας τηλεφώνου.

Φακοί όπως το Olloclip σας δίνουν τη δυνατότητα να «παίξετε» με τις γωνίες και τις προοπτικές, ενώ τρίποδα όπως το GorillaPod θα σας επιτρέψουν να τραβήξετε φωτογραφίες μακράς έκθεσης με τη βοήθεια εφαρμογών όπως οι Average Camera Pro και Slow Shutter Cam.

6. Χρησιμοποιείστε σωστά τις εφαρμογές

Εφαρμογές editing όπως οι Snapseed, Afterlight και VSCO Cam σας επιτρέπουν να «παίξετε» με τη φωτεινότητα, τον κορεσμό, την αντίθεση και άλλες πτυχές.

7. Μην απογοητεύεστε από τον κακό καιρό

Η βροχή μπορεί να μην είναι ο καλύτερος «συνοδός» σας σε ένα ταξίδι, όμως ένα βροχερό τοπίο μπορεί να σας δώσει πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφικές οπτικές.

Κοιτάξτε τον ουρανό… κι εμπνευστείτε!

8. Προγραμματίστε τα… ηλιοβασιλέματα και την ανατολή του Ηλίου

Η εφαρμογή Sun Seeker σας λέει πότε ακριβώς προβλέπεται να ανατείλει ή να δύσει ο Ήλιος. Έτσι, μπορείτε να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας ανάλογα και να είστε την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο μέρος για μερικές αξέχαστες φωτογραφίες.

newsbeast

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.