Απόφαση ντροπή. Εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων θα τεθούν οι μαθητές στους Φούρνους. Διαβάστε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό. Τι καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

gymnasio-lykeio fournwnΤο θέατρο σε βάρος των μαθητών, είναι η “λύση” που προτείνει το Υπουργείο και η ΔΙΔΕ “για το καλό των παιδιών”.

Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, το σχολείο των Φούρνων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διανύει το σχολικό έτος σε κατάσταση αποσύνθεσης, με αποτέλεσμα οι μαθητές να οδηγούνται σε αδιέξοδο και όλο και περισσότεροι να το εγκαταλείπουν.

Για μία ακόμη χρονιά, χρειάστηκε να περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ώστε να ξεκινήσει η κάλυψη των βασικών αναγκών του σχολείου σε εκπαιδευτικούς η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου των Φούρνων ξεκίνησαν να διδάσκονται τώρα, τα περισσότερα μαθήματα, ενώ υπάρχουν και αυτά που παραπέμπονται για το μέλλον.

Οι μαθητές των Φούρνων θα κληθούν με κάποιο μαγικό τρόπο να “γνωρίζουν” την ύλη μαθημάτων που δε διδάχθηκαν ποτέ στο Γυμνάσιο (όπως της Χημείας) για να προχωρήσουν στο Λύκειο.

Για μία ακόμη φορά, οι μαθητές των Φούρνων θα “μάθουν” σε τρεις μήνες όσα θα έπρεπε να διδαχθούν στη διάρκεια ενός σχολικού έτους.

Έτσι, όσοι μαθητές της Γ’ Λυκείου δεν είχαν τη δυνατότητα να φύγουν από το νησί λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο σχολείο, δεν θα πάρουν μέρος στη μάχη των πανελληνίων. Για πρώτη φορά, στο σχολείο των Φούρνων δε θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικές εξετάσεις της Γ’ τάξης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  το Υπουργείο και η ΔΙΔΕ Σάμου αρνούνται να αναλάβουν τη παραμικρή ευθύνη για όλη αυτή τη κατάσταση και αρκούνται στις απειλές και στην αναζήτηση των ευθυνών των εκπαιδευτικών.

Τελευταία πράξη της τραγωδίας, ήταν η οδηγία (προφορική πάντα) του Υπουργείου προς τους εκπαιδευτικούς των Φούρνων, με βάση την οποία απαιτούν από το σύλλογο να ορίσει εκπαιδευτικό που θα αναλάβει να διδάξει, στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εξετάσεις της Α’ λυκείου, μάθημα που σύμφωνα με το νόμο, δεν το έχει ως ανάθεση.

Όπως σημειώνουν εκπαιδευτικοί μέσα από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους (ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων) αποτελεί πρόκληση να ισχυρίζεται κάποιος ότι, αυτό το θέατρο που χρόνια τώρα παίζεται στις πλάτες των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Φούρνων και οδήγησε στην εκδίωξη των μαθητών από το σχολείο, μπορεί ταυτόχρονα να αποτελεί «μια προσωρινή έστω λύση».

“Απαιτούμε να υπαχθούν οι μαθητές του σχολείου των Φούρνων σε καθεστώς ειδικής ρύθμισης, ώστε να μην οδηγηθούν οι μαθητές της Α’ Λυκείου σε πανελλαδικές εξετάσεις (τράπεζα θεμάτων) υπό αυτές τις συνθήκες. Καλούμε τη ΔΙΔΕ και τους σχολικούς συμβούλους να σταματήσουν να αναζητούν «λύσεις» σε τακτικές που απλά κουκουλώνουν το πρόβλημα και εξωραΐζουν την κυβερνητική πολιτική και να απαιτήσουν  για τους μαθητές που έχουν υπ’ ευθύνη τους να εξεταστούν σε ενδοσχολικό επίπεδο.

Αυτά που συμβαίνουν στους Φούρνους, συμβαίνουν λιγότερο ή περισσότερο και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και είναι ένας ακόμη λόγος για να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα. Δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορήσουμε για το άθλιο παιχνίδι που παίζει το υπουργείο σε βάρος των μαθητών μας. Πλάι στο κυρίαρχο αίτημα για τις απολύσεις, θα πρέπει σε αυτή τη φάση η ομοσπονδία μας να παλέψει για την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και των νέων πανελλαδικών-λαιμητόμο, στις οποίες οδηγούν τους μαθητές της Α’ Λυκείου, σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.