Συνέχιση των απολύσεων και του προγράμματος διαθεσιμότητας και το 2015 θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι της τρόικας

ΤΡΟΪΚΑΔεν είναι μόνο τα ζητήματα της διάθεσης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, της διάρκειας του φρέσκου γάλακτος και της τιμής των βιβλίων που προκαλούν δυσκολίες στη συνεννόηση της κυβέρνησης με την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης γνωρίζουν ήδη ότι οι εκπρόσωποι των πιστωτών, που ξεκινούν από σήμερα συνομιλίες με την κυβέρνηση, θα ζητήσουν συνέχιση των απολύσεων και του προγράμματος διαθεσιμότητας και το 2015.

Το επιχείρημα τους θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ότι υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση ακόμη και με τη λίστα των 4.000 απολύσεων του 2013, καθυστερήσεις και ασάφειες σε σχέση με το πρόγραμμα κινητικότητας, αναγκαστικό πάγωμα κάθε υπηρεσιακής αλλαγής στο Δημόσιο δύο μήνες πριν και δύο μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Αυτό που δεν θα πουν αλλά υπονοείται είναι ότι οι δανειστές δεν θεωρούν επαρκή τον συμφωνημένο αριθμό των 15.000 απολύσεων τα έτη 2013-2014 και ζητούν μεγάλη αύξηση, στην πραγματικότητα ζητούν ένα μνημόνιο απολύσεων που θα διαρκέσει έως το τέλος του προγράμματος χρηματοδότησης της χώρας, το 2016 ή 2017, με βάση όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε τέτοια απαίτηση της Τρόικας και μπορεί αυτό να είναι από τα θερμά ζητήματα της προεκλογικής ατζέντας. Βέβαια, μετά τις εκλογές και αναλόγως αποτελέσματος, το θέμα αναμένεται να τεθεί εκ νέου, με ακόμη μεγαλύτερη πίεση.

 aftodioikisi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.