Εάν γνωρίζετε τον σωματότυπό σας, τότε έχετε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσετε τη μάχη με τα περιττά κιλά

 

Παράλληλα, θα ανακαλύψετε τα «αδύνατα» σημεία του, ώστε να λάβετε τα μέτρα σας και να είστε προστατευμένοι από προβλήματα υγείας από τα οποία μπορεί να κινδυνεύετε.

Σωματότυπος «μήλο»

Το πάχος συγκεντρώνεται κυρίως στην κοιλιά και το σώμα έχει το χαρακτηριστικό σχήμα του μήλου. Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως κεντρικού τύπου και είναι πιο κοινή στους άνδρες από ο,τι στις γυναίκες. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αν έχετε τον συγκεκριμένο σωματότυπο είναι πιο εύκολο να αδυνατίσετε, ωστόσο διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσετε προβλήματα υγείας όπως διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη, αυξημένο σάκχαρο αίματος, δυσκοιλιότητα, πρήξιμο, καρδιαγγειακά νοσήματα και υπέρταση.

Σωματότυπος «αχλάδι»

 

Το λίπος συγκεντρώνεται κυρίως στους γοφούς και τους μηρούς και το σώμα έχει το λεγόμενο σχήμα του αχλαδιού. Ο σωματότυπος αυτός παρατηρείται συχνότερα στις γυναίκες. Τα κακά νέα είναι ότι η απώλεια βάρους είναι δυσκολότερη στα συγκεκριμένα σημεία. Τα άτομα με τη συγκεκριμένη κατανομή βάρους κινδυνεύουν περισσότερο από προβλήματα στις αρθρώσεις λόγω των περιττών.

 

Σωματότυπος «κλεψύδρα»

 

Το σχήμα του σώματος στις γυναίκες μοιάζει με «κλεψύδρα», ενώ στους άνδρες προσομοιάζει με «ορθογώνιο». Πρόκειται για μεσοφορμικό σωματότυπο, με πλατύς ώμους, στενή μέση και χαμηλά ποσοστά λίπους. Αυτός ο τύπος του σώματος θεωρείται πιο αθλητικός και μπορεί συνήθως να κερδίσει ή να χάσει βάρος εύκολα.

 

Σωματότυπος «μπανάνα»

 

Αν ο σωματυπός σας μοιάζει περισσότερο με «μπανάνα», τότε πρόκειται για εκτομορφικό. Χαρακτηρίζεται από μακρά χέρια και πόδια, μικρό κορμό, λεπτούς ώμους και χαμηλή αποθήκευση λίπους. Τα άτομα με αυτό τον τύπο σώματος διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πάρουν εύκολα βάρος.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.