Ποιοί είναι και πόσα παίρνουν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών – Πόσοι και πόσα παίρνουν οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες – Ο μισθός του επικεφαλής του ΣΔΟΕ

theoxarisΣύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλας Γιαταγάνα οι αποδοχές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών διαμορφώθηκαν απο 1.1.2013 στα 4.750 ευρώ ενώ το 2010 ήταν στα 5.981 ευρώ.

Με 4.750 ευρώ μηνιαίως αμείβονται οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών: Χάρης Θεοχάρης (γγ Δημοσίων Εσόδων), Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (γγ υπουργείου Οικονομικών η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα του γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής), Χαράλαμπος Τσαβδαρής (γγ Πληροφοριακών Συστημάτων),και Αβραάμ Γούναρης (γγ Δημόσιας Περιουσίας).

Και οι αποδοχές των ειδικών γραμματέων των υπουργείων μειώθηκαν τον περασμένο χρόνο και έχουν διαμορφωθεί στα 4.050 ευρώ. Το ποσό αυτό λαμβάνει ο Στέλιος Στασινόπουλος, ο μοναδικός ειδικός γραμματέας που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών και ηγείται του ΣΔΟΕ.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπηρετούν, επίσης, επτά ειδικοί σύμβουλοι, πέντε ειδικοί συνεργάτες και έντεκα αποσπασμένοι υπάλληλοι, με το κόστος μισθοδοσίας τους να ανέρχεται στα 51.918 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και οι εργοδοτικές εισφορές).

Στο υπουργείο Εξωτερικών οι γενικοί γραμματείς λαμβάνουν  βασικό μισθό  σε 3.450 ευρώ, με επίδομα θέσης ευθύνης 1.000 ευρώ και έξοδα παράστασης (μεικτά) σε 300 ευρώ.

H Χρυσούλα Γιαταγάνα, είχε απευθύνει, επίσης, ξεχωριστή ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τις αποδοχές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΤΑΙΠΕΔ.

Για τα δύο τελευταία, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επαναλαμβάνει σε γραπτή απάντηση ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν ανήκει στο Δημόσιο ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, βάσει του ιδρυτικού του νόμου.

Ως προς το ζήτημα των αμοιβών, ο κ. Στουρνάρας σπεύδει να επισημάνει ότι «δεδομένων των αυξημένων προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ΤΧΣ στο πλαίσιο αναδιάταξης του τραπεζικού τομέα και διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, γνώμονα για τον τρόπο καθορισμού των αμοιβών των οργάνων διοίκησής του αποτελεί η ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης στις θέσεις αυτές προσωπικοτήτων με εκείνα τα χαρακτηριστικά εξειδίκευσης, εμπειρίας και προσανατολισμού, ώστε ο ρόλος του Ταμείου να υπηρετείται αποτελεσματικά και απρόσκοπτα».

Οι αμοιβές και αποζημιώσεις μελών και οργάνων διοίκησης του ΤΧΣ (Γενικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή) καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η πολιτική των αποδοχών του προσωπικού του ΤΧΣ εμπίπτει στις εξουσίες και αρμοδιότητες του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, στα πλαίσια της διοικητικής και οικονομικής του αυτοτέλειας και ότι το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΧΣ αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του Ταμείου.

Αντίστοιχα, στην τελευταία ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτυπώνεται το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.