gesΟ αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς, έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, καταλαμβάνει τη θέση του αρχηγού ΓΕΣ. Στη θέση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τοποθετήθηκε ο υποναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, που υπηρετούσε ως Γενικός Επιθεωρητής του σώματος.

Προς κάλυψη της κενής διοικητής Α’ Στρατιάς τοποθετήθηκε ο έως σήμερα Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Παραμένουν οι Κωσταράκος, Τουρνάς και Αποστολάκης
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει ο Μιχαήλ Κωσταράκος , όπως και αρχηγός ΓΕΝ ο Ευάγγελος Αποστολάκης και αρχηγός ΓΕΑ ο Ευάγγελος Τουρνάς. Η αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφασίστηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη συνεδρίαση του, το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ποιός είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ


Ο Χρήστος Μανωλάς αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1980. Επιλέχθηκε από τις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις το 1981 και στη συνέχεια υπηρέτησε ως διοικητής διμοιρίας και διοικητής Λόχου στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Στη συνέχεια διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS (κατάρτιση SOF) στην πόλη Weingarten της Γερμανίας. Το 1988 επέστρεψε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε Διοικητής Σχολείων/Εκπαιδευτής στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής στο ειδικό τμήμα Αλεξιπτωτιστών (1991-1993) και ακολούθως Διοικητής στο 5ο ΕΤΕΘ (1993-1995).

Τον Ιανουάριο του 2012 διορίζεται Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τον Ιούλιο του 2012 προάγεται σε Αντιστράτηγο.

Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις του Ελληνικού Στρατού αντίστοιχα του βαθμού του, το Μετάλλιο του ΝΑΤΟ και του Βελγίου, αφού διοίκησε βελγικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις (IFOR).

Ο Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς μιλάει αγγλικά, γερμανικά, σερβοκροατικά, βουλγαρικά και γνωρίζει σε επίπεδο εργασίας, ιταλικά και ισπανικά.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος


Ο Αθανάσιος Αθανασόπουλος γεννήθηκε στα Τσίπιανα – Ηλείας το 1960 και είναι Πτυχιούχος της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. Υπηρέτησε ως Λιμενάρχης στη Λευκάδα (1992-1994), Ναυτιλιακός Ακόλουθος στο Σίδνεϊ Αυστραλίας (2006-2008) και Κεντρικός Λιμενάρχης στην Πάτρα, σε μια περίοδο (2008-2010) ανάληψης κρίσιμων πρωτοβουλιών αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στο λιμάνι και την πόλη της Πάτρας.

Με την προαγωγή του στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ΛΣ το 2010, ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή Ασφάλειας του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και το 2011 Προϊσταμένου του Κλάδου Ασφάλειας.

Την 04-09-2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και στις 19-02-2014 έγινε ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος.

Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.