Με πρωθυπουργική εντολή οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ δεν θα φορολογηθούν για το επίδομα επικινδυνότητας,το οποίο όμως δεν εισπράττουν! – Για γκάφα και εμπαιγμό κάνει λόγο το Σώμα Ειδικών Φρουρών
astunomiaΤραγελαφική χαρακτηρίζουν οι Ειδικοί Φρουροί την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία όσοι υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν θα φορολογηθούν για το επίδομα επικινδυνότητας.

Και αυτό γιατί απλούστατα οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν αυτό το επίδομα, γιατί το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής υποστηρίζει: «Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού για εντολή που έδωσε να μην φορολογηθεί περαιτέρω το επίδομα επικινδυνότητας των ένστολων  και μάλιστα σε διευκρίνιση αναφέρονται και οι μέτοχοι του επιδόματος αυτού μεταξύ των οποίων και τα μέλη μας που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Είναι πραγματικά τραγελαφικό να δίνεται εντολή να μην φορολογηθεί ένα επίδομα επικινδυνότητας που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και απολύτως φυσιολογικό να χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοι μας το γεγονός ως εμπαιγμό».

Απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργο εξηγούν πως «οι υπηρετούντες στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ δεν παίρνουν κανένα επίδομα επικινδυνότητας αφού είναι σε όλους γνωστό ότι το επάγγελμα του αστυνομικού δεν χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο από την Ελληνική Πολιτεία. Ωστόσο κ. Πρωθυπουργέ εάν εσείς επιθυμείτε να χαρακτηριστεί έως επικίνδυνη η εργασία μας και δώσετε στους υπηρετούντες στην ΔΙ.ΑΣ το ανάλογο επίδομα εμείς με χαρά θα δεχτούμε την επιπλέον φορολόγηση. Εως τότε όμως, θα ήταν σώφρον να πείτε στους συνεργάτες σας να μην εμπαίζουν χιλιάδες συναδέλφους μας, σε μια υπηρεσία που έχει θρηνήσει αρκετούς νεκρούς και τραυματίες κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, αναφέροντας ίσως για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους, ότι τους απαλλάσσει από την επιπλέον φορολόγηση του επιδόματος που δεν παίρνουν».

Και η ανακοίνωση καταλήγει, «Γενικότερα οι ένστολοι αλλά κυρίως οι συνάδελφοι που εκτελούν καθήκοντα δικυκλιστή υποφέρουν από ένδεια μέσων και εξοπλισμού, αλλά κυρίως αυτοπεποίθησης , αφού οι περικοπές, τους αφαιρούν κάθε μέρα κομμάτια της αξιοπρέπειας τους. Μετά από την λίαν επιεικώς χαρακτηριζόμενη, ατυχή ανακοίνωση του γραφείου του Πρωθυπουργού ,ίσως θα ήταν χρήσιμη ενός είδους αυτοκριτική, με σκοπό την έναρξη διαδικασιών και αποφάσεων για την αποκατάσταση της αδικίας».

Φωτογραφία : Eurokinissi / Τατιάνα Μπολαρη

thetoc

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.