Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος – Επίσης συνελήφθησαν 15 ακόμα άτομα
Συνελήφθη ο Γ. Σπανός πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Συνελήφθη ο πρόεδρος του ομίλου πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών Γιώργος Σπανός με την κατηγορία εμπλοκής σε υπόθεση λαθρεμπορίας πετρελαίου.

Μετά από έρευνα της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής εκτός από την σύλληψη του Γ. Σπανού έχουν γίνει άλλες 15 συλλήψεις ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους βρίσκονται ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων, στελέχη εταιριών διακίνησης πετρελαίου, αλλά και υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος και ένας τελωνειακός, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη ο κ. Μανώλης Χατζόπουλος, διευθυντής στην διεύθυνση εποπτείας και διαχείρησης πετρελαιοειδών. Ηταν πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην ενέργεια και σε ένα τρίμηνο θα έβγαινε στη σύνταξη ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατέβαινε για το συνδικαλιστικό του όργανο με το ΠαΣοΚ ενώ το τελευταίο διάστημα δήλωνε, πλέον, αντιμνημονιακός.

Κύκλοι του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Μανιάτη ανέφεραν ότι θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για τον συγκεκριμμένο υπάλληλο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής «σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δυο κρατικοί υπάλληλοι».

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.