Σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Φλώρινα – Ελεύθερη η είσοδος για όλους
Η ανεργία των νέων αντικείμενο συνεδρίων στη Μακεδονία

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και οι δυνατότητες που ανοίγονται για την Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των Διευρυμένων Περιφερειακών Συνεδρίων που διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη από την Πέμπτη 20 έως και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014.

Με το ίδιο θέμα, «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον», έχουν ήδη διοργανωθεί από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, ακόμη δύο Διευρυμένα Περιφερειακά Συνέδρια το προηγούμενο διάστημα στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Τα συνέδρια, με ελεύθερη είσοδο, απευθύνονται στους πολίτες, τις αρχές και τους φορείς της Περιφέρειας Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και γίνονται σε συνεργασία με τους δήμους Θεσσαλονίκης και Κοζάνης, καθώς και με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθηγητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και εκπρόσωποι νεοφυών επιχειρήσεων και φορέων κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, με θέμα «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Οι δυνατότητες για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 – 13.15, στο Αμφιθέατρο  Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Εγνατίας 156, συνέδριο στο πλαίσιο του Διευρυμένου Περιφερειακού Συνεδρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ιωάννης Χατζηδημητρίου και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Θα ακολουθήσουν κεντρικές ομιλίες από τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Συλβάνα Ράπτη και κ. Νίκο Χρυσόγελο.

Στη συνέχεια θα λάβει το λόγο ο Καθηγητής Οικονομικών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Σχολής Οικονομικών και Περιφερειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Καρφάκης, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Την ανοιχτή στο κοινό ημερίδα θα κλείσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, το Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο θα βρίσκεται στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στην Αίθουσα «Κοβεντάρειος» (Χαρισίου Μούκα 7), ώρες 10.30 – 14.30.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλουτάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής και ο βουλευτής Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Ράπτη και κ. Χρυσόγελος. Το λόγο στη συνέχεια θα λάβουν εκπρόσωποι νεοφυών και κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με ενότητα διαλόγου με τους πολίτες.

Ημερίδα για δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου και ώρα 10.30 – 13.45 θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Γεωργίου 1, σεμινάριο για τον τύπο και τα ΜΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Γράφοντας για την Ευρώπη».

Το σεμινάριο θα συντονίσει ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και θα μιλήσουν ο εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και η εκπρόσωπος Τύπου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Αννα Ευσταθίου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ κ. Μάκης Βοϊτσίδης.

Συνέδριο για τους νέους στη Φλώρινα

Σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, συνέδριο με θέμα «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της οικονομικής κρίσης – Οι δυνατότητες για τους Νέους».

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Διευθυντής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Άρης Περουλάκης.

Εισήγηση για την υφιστάμενη θέση της νεανικής επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια θα γίνει από τον κ. Κωνσταντίνο Στεργίου, Οικονομολόγο και επιστημονικό συνεργάτη της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης θα γίνουν τοποθετήσεις – παρεμβάσεις από φορείς.

Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής με το πέρας όλων των εκδηλώσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.