Με το ένα πόδι στους «8» η «Μπάρτσα», με… τα δύο η Παρί

mesiΗ Μπαρτσελόνα πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League αφού επικράτησε με 0-2 στο Μάντσεστερ της τοπικής Σίτι με γκολ που σημείωσαν ο Μέσι (πέν. 54′) και ο Άλβες (90′), ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με δέκα από το 53′ λόγω αποβολής του Ντεμικέλις.


Manchester City 0-2 Barcelona (All Goals… από ourmatch

Στη Γερμανία η Παρί Σεν Ζερμέν μετέτρεψε σε περίπατο το πρώτο ματς και αφού προηγήθηκε με 0-3 στο ημίχρονο, έφυγε νικήτρια με 0-4 από το «Μπάι Αρίνα» και μόνο με θαύμα θα μείνει εκτός προημιτελικής φάσης.
Δείτε τα γκολ:




Μάντσεστερ Σίτι – Μπαρτσελόνα 0-2
Με πέναλτι του Μέσι στο 54ο λεπτό και ένα γκολ του Ντάνι Αλβες στο 90′, η Μπαρτσελόνα νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ» στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League. Σκορ πρόκρισης για τους «Μπλαουγκράνα», που καλούνται να διαφυλάξουν το προβάδισμα αυτό στη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου, στη Βαρκελώνη.

Η φάση που έκρινε την αναμέτρηση και εν πολλοίς την πρόκριση, έγινε στο 53ο λεπτό. Ο Μέσι έφυγε στην «πλάτη» του Ντεμικέλις, ο οποίος τον ανέτρεψε ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαρτ. Καθαρή περίπτωση αποβολής και ο Αργεντινός πήγε νωρίς στα αποδυτήρια, με την παράβαση να γίνεται στη γραμμή της περιοχής.

Ο Λίο Μέσι έγραψε το 0-1 από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 66ο γκολ του στο Champions League (έχει πλέον πέντε λιγότερα από τον πρώτο σκόρερ της Ιστορίας, Ραούλ). Στον επίλογο του αγώνα ο Ντάνι Αλβες μετά από ασίστ του Νεϊμάρ, πλάσαρε τον Χαρτ και «καθάρισε» από σήμερα την πρόκριση.

Διαιτητής: Γιόνας Ερικσον (Σουηδία)
Κίτρινες: Κολάροφ, Νεγρέδο – Ντάνι Αλβες, Μασεράνο
Κόκκινη: Ντεμικέλις (53΄)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Χεσούς Νάβας (58΄ Νασρί), Φερναντίνιο, Τουρέ, Κολάροφ (58΄ Λέσκοτ), Νταβίντ Σίλβα, Νεγρέδο (74΄ Τζέκο)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βαλντές, Ντάνι Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Φάμπρεγας (86΄ Σέρχι Ρομπέρτο), Σάντσες (74΄ Νεϊμάρ), Μέσι, Ινιέστα

Φέρτε της κάποιον δύσκολο!

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Παρί Σεν Ζερμέν 0-4
Η Παρί Σεν Ζερμέν, με το επιβλητικό πέρασμά της από τη Γερμανία κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν (4-0), είναι και με δύο πόδια στους «8» της διοργάνωσης, καθώς μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της 12ης Μαρτίου στο «Παρκ ντε Πρενς».

Το παιχνίδι στη «Μπάι Αρίνα» ξεκίνησε με γκολ…από τα αποδυτήρια για την Παρί. Δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του 2ου λεπτού από πάσα του Βεράτι ο Ματουϊντί με δυνατό αριστερό σουτ «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Λενό (0-1). Στα τελευταία έξι λεπτά του πρώτου μέρους «μίλησε» ο Ιμπραΐμοβιτς.

Στο 39΄ με πέναλτι (το κέρδισε ο Λαβέτσι) πέτυχε το 2-0 και τρία λεπτά με απίθανο γκολ (αριστερό βολέ) έβαλε τη «σφραγίδα» του για 3η φορά στο παιχνίδι (3-0). Ο «επίλογος» γράφτηκε στο 88΄ με το σουτ του Καμπάιγ, μετά την πάσα του Λούκας Μόουρα.

Από το 59΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Σπάχιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Χίλμπερτ, Σπάχιτς, Γκουαρντάντο, Κάστρο-Ματουϊντί
Κόκκινες: Σπάχιτς (59΄ δεύτερη κίτρινη)

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Σάμι Χίπια): Λενό, Χίλμπερτ, Γουαρντάντο, Ρόλφες (46΄ Ράιναρτς), Τοπράκ, Σπάχιτς, Μπέντερ, Κάστρο, Κίσλινγκ, Σαμ (62΄ Βολσχάιντ), Σον (46΄ Μπραντ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Σιρίγου, Φαν ντερ Βίελ, Ματουϊντί (67΄ Καμπάιγ), Μάγουελ, Μότα, Άλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Βεράτι, Ιμπραΐμοβιτς, Μόουρα, Λαβέτσι (76΄ Παστόρε)

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.