tsiprasΈχουμε μόνο μια επιλογή: Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε!”

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης στο “Ακροπόλ” που ξεχείλισε από κόσμο. Ήταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να δουν και να ακούσουν τους ομιλητές στην προεκλογική πρεμιέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει ευρωπαϊκών και αυτοδιοικητικών εκλογών. Στην αίθουσα όχι μόνο δεν έπεφτε καρφίτσα, αλλά ήταν και δεκάδες οι όρθιοι σε πλατεία και εξώστη. Γεμάτη και η είσοδος του θεάτρου αλλά και η Ιπποκράτους, που είχε κλείσει από την Ακαδημίας ως την Πανεπιστημίου, από εκατοντάδες συγκεντρωμένους.

“Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Ναι ή όχι στις πολιτικές της ανθρωπιστικής τραγωδίας;

Ναι ή όχι στις πολιτικές καταστροφής της χώρας και των ανθρώπων της; Ναι ή όχι σε κείνους που επιβάλλουν μια αδιέξοδη και απάνθρωπη πολιτική για να αντιμετωπίσουν δήθεν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν; Αυτή είναι η ουσία των ευρωεκλογών” τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προσέδωσε διλημματικό χαρακτήρα και στην αναμέτρηση των τοπικών εκλογών. Όπως ανέφερε “στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους πρωτίστως, θα δοθεί μια μάχη που περικλείει όλα τα μεγάλα ζητήματα και συνεπώς παίρνει, ήδη πήρε, το χαρακτήρα μετωπικής κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, υπογραμμίζοντας το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην επικείμενη αναμέτρηση, τόνισε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σύμβολο που έχει ξεπεράσει τα στενά σύνορα της πατρίδας μας. Είναι το σύμβολο του αγώνα για την ανατροπή. Είναι το σύμβολο της νίκης και της ελπίδας. Είναι το σύμβολο του αγώνα του Δαβίδ ενάντια στο Γολιάθ. Και αυτό μεγαλώνει το χρέος και τις ευθύνες μας. Γιατί αυτό που θα γίνει εδώ σε μας και από μας, θα έχει την επίδρασή του σε όλη την Ευρώπη, ακόμα και σε όλο τον κόσμο. Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να μη λυγίσουμε, αλλά να νικήσουμε. Να ανατρέψουμε το ισχυρό κατεστημένο στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην Ευρώπη. Να αποδείξουμε ότι η αριστερά του ριζοσπαστισμού και το νέου κοινωνικού συμβολαίου είναι και παρούσα, και συνεπής και νικηφόρα”.

Στην εκδήλωση, την εισαγωγή έκανε ο υπεύθυνος του τμήματος αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης, ενώ κυρίως ομιλητές ήταν η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο Ιταλός καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του ανατολικού Πιεμόντε Μάρκο Ρεβέλι.
Η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Γ. Σακελλαρίδης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας

avgi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.