Η Ξάνθη νίκησε και για τον… Κομίνη

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» με... Αριέλ, ο Λεβαδειακός «έσπασε» το σερί του ΑτρομήτουΟ πρωτοπόρος και αήττητος Ολυμπιακός έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας του Πλατανιά (Ολυμπιακός – Πλατανιάς 4-2) στο Φάληρο στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα (λόγω Αριέλ Ιμπαγάσα) στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε με 4-2 τον Πλατανιά στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1 (28′ Ολαϊτάν-37′ Τόρες), και στην επανάληψη με την είσοδο του έμπειρου Αργεντινού μέσου, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και πέτυχε άλλα τρία γκολ με τους Βαλντές (68′), Πέρες (70′) και Μαρκάνο (78′), ενώ η ομάδα της Κρήτης είχε μειώσει στο 74ο λεπτό με τον Βλαχοδήμο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Το αγωνιστικό πλάνο του Μίτσελ ήταν να επιτίθεται από τα άκρα με τους Πέρες και Ολαϊτάν, ενώ από την άλλη πλευρά ο Πλατανιάς αμυνόταν στο μισό γήπεδο με τους παίκτες του να σχηματίζουν διπλή ζώνη άμυνας. Οι πρωταθλητές πίεζαν την άμυνα της κρητικής ομάδας και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίωρο κατάφεραν ν’ ανοίξουν το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 28ο λεπτό Ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Αμέσως έγινε η μπαλιά στον Ολαϊτάν και εκείνος με ένα πλασέ έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το γκολ ενίσχυσε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα του Πλατανιά, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Αντί όμως για το 2-0, έγινε το 1-1 και …πάγωσαν οι κερκίδες στο «Καραϊσκάκη».

Στο 37′ σε μια ξαφνική αντεπίθεση για τον Πλατανιά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού πρόλαβαν και παραχώρησαν κόρνερ. Ο Γουνδουλάκης προσπάθησε να σουτάρει, η μπάλα γκέλαρε και ο Τόρες με κεφαλιά από την μικρή περιοχή ισοφάρισε το σκορ. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός πίεσε για να πάρει ξανά την πρωτοπορία στο σκορ, αλλά η άμυνα της κρητικής ομάδας άντεξε.

Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα και έριξε στο παιχνίδι τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός σταρ μπήκε ορεξάτος στο γήπεδο και πολύ γρήγορα οδήγησε τον Ολυμπιακό στα γκολ. Πρώτα στο 68ο λεπτό όταν με δική ασίστ έχρισε σκόρερ τον Βαλντές, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα έκανε την κάθετη πάσα και ο Βαλντές έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-1).

Στο 70′ ο Ιμπαγάσα σέντραρε και ο Πέρες νίκησε την άμυνα του Πλατανιά και με δυνατή κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον Ιμπαγάσα και δεν σταμάτησαν να τον αποθεώνουν, ούτε όταν η κρητική ομάδα μείωσε σε 3-2. Στο 72′ ο Βλαχοδήμος με έξυπνο σουτ νίκησε τον Ρομπέρτο και μείωσε το σκορ προσωρινά, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ιβάν Μαρκάνο με κεφαλιά έγραψε το 4-2.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Παπάζογλου (65′ Ιμπαγάσα), Εντινγκά, Σαβιόλα, Πέρες, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ντομίνγκες (57′ Βαλντές), Μπονγκ, Ολαϊτάν (73′ Μασάντο).

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79′ Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες (84′ Σουκιάς), Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ινκούμ (71′ Θέρα), Γιαχία, Φαϊσκα, Τετε.

Ο Μάντζιος υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε ήττα μετά από τρεις μήνες

Στη Λιβαδειά, ο τοπικός Λεβαδειακός στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του, έσπασε το αήττητο σερί του Ατρομήτου χάρη στο 8ο εφετινό γκολ του Μάντζιου (Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-0).

Ο Μάντζιος υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε ήττα μετά από τρεις μήνεςΠολύ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα σημείωσε ο Λεβαδειακός, που στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής επικράτησε στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας 1-0 του Ατρόμητου με γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου στο 82ο λεπτό, στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο των «πράσινων».

Τα πολλά λάθη και από τους δύο αντίπαλους δεν επέτρεψαν να γίνει καλό παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά σταδιακά ο Λεβαδειακός άρχισε να οργανώνει καλύτερα το παιχνίδι του και να φτάνει απειλητικά στην περιοχή του Τσενάμο, έχοντας μια καλή στιγμή στο 26ο λεπτό όταν την κεφαλιά του Μάντζιου απέκρουσε με ωραία προσπάθεια ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου.

Στο 28΄ ο Ορτέγκα προβλημάτισε την άμυνα των φιλοξενούμενων αλλά οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου πρόλαβαν να απομακρύνουν, ενώ στο 29΄ ο Κώτσιος είδε την κεφαλιά του μετά το κόρνερ του Ορτέγκα να περνά ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της αθηναϊκής ομάδας. Τη μεγάλη ευκαιρία, πάντως, έχασε ο Ατρόμητος, όταν στο 36ο λεπτό και σε γύρισμα του Γιαννούλη ο Ναπολεόνι δεν «βρήκε» την μπάλα σε άδεια εστία.

Στο 38΄ ο Τσενάμο «απογειώθηκε» ακόμη μία φορά για να αποκρούσει την κεφαλιά του Μάντζιου, στο 43΄ το σουτ του Κονέ μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στην εκπνοή του πρώτου μισού ο Ούμπιδες εκμεταλλεύτηκε λάθος στο κέντρο άμυνας του Λεβαδειακού και «έσκαψε» την μπάλα, στέλνοντάς τη στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε να έχει την υπεροχή και να ψάχνει το γκολ και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, με το σουτ του Μάντζιου στο 52΄ να αποκρούεται από τον Τσενάμο και την προσπάθεια του Ιντζίδη, δύο λεπτά αργότερα, να καταλήγει πάνω από το δοκάρι.

Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που δικαιούνταν απέναντι σε έναν αντίπαλο εμφανώς κουρασμένο και χωρίς φρεσκάδα, απολύτως φυσιολογικό πάντως αφού τις τελευταίες 15 ημέρες ο Ατρόμητος έπαιξε πέντε αγώνες, με τον Μάντζιο να σκοράρει στο 82ο λεπτό το πανάκριβο γκολ από σέντρα-ασίστ του Καπό και να φτάνει τα οκτώ τέρματα στο πρωτάθλημα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Α. Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βαρέλα, Κονέ, Μιλοσάβλιεφ – Γιαννούλης, Ούμπιδες

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτσι, Βαρέλα (64΄ Καπό), Μάντζιος, Ορτέγκα (89΄ Γεωργίου), Μιλοσάβλιεφ (90΄+ Μάγκας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (87΄ Φωτάκης), Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Νάστος, Γιαννούλης, Ούμπιδες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο (63΄ Γεωργίου)

Ο Γούτας… λύτρωσε τον Κομίνη και χάρισε στην Ξάνθη αυτό που δικαιούνταν

Ο Γούτας... λύτρωσε τον Κομίνη και χάρισε στην Ξάνθη αυτό που δικαιούνταν

  Η πρώτη σέντρα έγινε στα Πηγάδια, όπου η Ξάνθη κατάφερε να νικήσει (Ξάνθη – Καλλονή 1-0) την Καλλονή στο 89′ σε ένα ματς που δυστυχώς πρωταγωνίστησε ο μη καταλογισμός του πιο οφθαλμοφανούς πέναλτι (τουλάχιστον) στη φετινή σεζόν από τον διαιτητή Κομίνη.

Με γκολ του Γούτα ένα λεπτό πριν το φινάλε, η Ξάνθη νίκησε 1-0 την ΑΕΛ Καλλονής στα Πηγάδια, στην αυλαία της 25ης ημέρας της Σούπερ Λιγκ. Σ΄ένα πολύ κακό -ποιοτικά- ματς, οι γηπεδούχοι πήραν πολύτιμη νίκη χάρη στην οποία ισοβαθμούν πλέον με την ομάδα της Λέσβου στην 11η θέση της κατάταξης.

Σε γενικές γραμμές, αν ήθελε κανείς να δυσφημίσει το αγωνιστικό επίπεδο της Σούπερ Λίγκας, δεν είχε παρά να παρουσιάσει το βίντεο της σημερινής αναμέτρησης. Θέαμα φτωχό, έως ανύπαρκτο, ευκαιρίες με το σταγονόμετρο και στις κερκίδες η προσέλευση του κόσμου απογοητευτική. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, υπήρξαν δύο επιθετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως “φάσεις”: σουτ του Μπαξεβανίδη στο 24′ και του Τριάδη στο 44′, αμφότερα λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μια ισχνή βελτίωση, κυρίως από πλευράς Ξάνθης που παρουσιάστηκε πιο επιθετική, πιο αποφασιστική αλλά μόνο για ένα πεντάλεπτο. Στο διάστημα 60΄-65΄ είχε τέσσερις τελικές προσπάθειες, που εξουδετερώθηκαν όλες εύκολα, αλλά τουλάχιστον οι θεατές είδαν και λίγο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς ήταν ένα… προσωρινό φαινόμενο και ο ρυθμός επέστρεψε στο επίπεδο του πρώτου 45λεπτου.

Η Ξάνθη σωστά διαμαρτύρεται για το πιο οφθαλμοφανές πέναλτι της σεζόν, όταν στο 77′, όταν ο Ζακουάνι όχι απλά βρήκε τη μπάλα με το χέρι, αλλά «κάρφωσε σε πρώτο χρόνο» (όπως λένε και στο βόλεϊ), αλλά ο διαιτητής Κομίνης εξέθεσε τον εαυτό του… κοιτώντας αλλού.

Ομως, δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πήραν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκε. Ο Κάλβο σέντραρε από αριστερά, ο Γούτας πρόλαβε την έξοδο του Σιδεράκη και με κεφαλιά χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Βάλλας – Ζακουάνι, Καλτσάς, Μανούσος

Ξάνθη (Νίκος Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Βάλλας, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Σολάρι (63΄ Σουάρες), Μαρίν (75΄ Ράνος), Τριάδης (46΄ Κάλβο), Μπέρτος, Μάνταλος, Σολτάνι, Μπαξεβανίδης.

ΑΕΛ Καλλονής (Γιάννης Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (+90΄ Νιαμπούγιου), Ποντάνι (62΄ Φουρλάνος), Ζακουάνι, Βάλιος, Γιορέντε, Μαρσέλο, Κεϊτά (87΄ Καζάκης), Μανούσος, Φαρία, Καλτσάς.

Την Κυριακή, ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο έργο στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα, ενώ παγίδα μπορεί να αποδειχτεί και η ανμέτρηση της Κομοτηνής για τον Παναθηναϊκό που προέρχεται από την επιβλητική νίκη επί του Δικεφάλου του βορρά.

φαβορί θα γίνουν οι αγώνες Πανθρακικός-Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός-Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη-Καλλονή, Αρης-Βέροια, Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα και Εργοτέλης-ΟΦΗ.

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA), έχουν ως εξής:

Σάββατο
Ξάνθη – Καλλονή 1-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 1-0
Ολυμπιακός – Πλατανιάς  4-2

Κυριακή
15:00 Αστέρας-Τρίπολης – ΠΑΟΚ
17:15 Αρης – Βέροια
17:15 Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης
17:15 Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 Πανθρακικός – Παναθηναϊκός

Δευτέρα
19:30 Εργοτέλης – ΟΦΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγ.)

1. Ολυμπιακός 71 -25αγ.
2. ΠΑΟΚ 51
3. Ατρόμητος 49 -25αγ.
4. Παναθηναϊκός 43
5. Αστέρας Τρίπολης 42
6. Πανθρακικός 34
7. ΠΑΣ Γιάννινα 32
8. Παναιτωλικός 31
9. Εργοτέλης 30
. ΟΦΗ 30
11. Ξάνθη 29 -25αγ.
. Καλλονή 29 -25αγ.
13. Λεβαδειακός 27 -25αγ.
14. Απόλλων Σμύρνης 25
15. Πανιώνιος 24
16. Πλατανιάς Χανίων 22 -25αγ.
17. Βέροια 19
18. Άρης 17

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.