Οι εκπρόσωποί τους συναντώνται τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς

agrotes ΑΓΡΟΤΕΣΜε το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, είναι οι αγρότες, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών στην Αθήνα, αγρότες της Πέλλας έχουν προβεί σε συμβολική κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ στις Σέρρες οι συνάδελφοί τους πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της πρώην ΑΤΕbank.

Ηρεμία επικρατεί σε Καβάλα και Δράμα, όπως και στην Ημαθία, όπου αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας πρόκειται να κατέβουν την Τρίτη στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά 38 είναι τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα με αυτά στον κόμβο της Νίκαιας, και στον κόμβο της Κουλούρας, στην Εγνατία Οδό, να πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις.

Μπλόκα έχουν στηθεί επίσης στην Αλεξάνδρεια, στη δυτική είσοδο της πόλης και στη Νάουσα, στη διασταύρωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λίγο έξω από τον Κοπανό, στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Στον Έβρο, παραμένουν τα μπλόκα των αγροτών στην Ορεστιάδα και στην Κορνοφωλιά.

Οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5000 ευρώ για κάθε παιδί και «φρένο»« στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.

Επίσης ζητούν να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

 το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.