feta  φεταΣφοδρή ήταν η αντιπαράθεση για το θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Φέτας και των Ελαιών Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια της συζητήσεως σχετικής επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή, μεταξύ των επερωτώντων βουλευτών της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών και του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη.

Παρά την αποκάλυψη και την παράθεση στοιχείων για τις μεθοδεύσεις μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών τροφίμων να υφαρπάξουν το όνομα της Φέτας και των Ελαιών Καλαμάτας, ο Υφυπουργός κ. Μηταράκης υπεραμύνθηκε της επιλογής της Κυβέρνησης να συνηγορήσει στη χρήση του ονόματος της Φέτας από τους υφιστάμενους χρήστες στον Καναδά.

Όπως αποκάλυψαν οι επερωτώντες βουλευτές με επικεφαλής τον κ. Κασαπίδη οι κολοσσοί της παγκόσμιας αγοράς τροφίμων, αφού δεν κατάφεραν να κάμψουν τις αντιστάσεις της Ελλάδας και των προηγούμενων Κυβερνήσεων για την ακύρωση της κατοχύρωσης της Φέτας ως Π.Ο.Π. προϊόντος στην Ευρώπη, κινήθηκαν ύπουλα να διεκδικήσουν τη νομιμοποίηση χρήσης του ονόματος της Φέτας, μέσω θυγατρικών τους, σε έδαφος τρίτων χωρών, όπως ο Καναδάς και η Σιγκαπούρη, αξιώνοντας τη διεκδίκηση αυτή ως αναγκαία προϋπόθεση για τη σύναψη συμφωνίας δημιουργίας ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.

Τόσο ο κ. Κασαπίδης όσο και οι κ.κ. Αηδόνης, Σταυρογιάννης, Μπόλαρης, Ανδρουλάκης και Μουτσινάς αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων στο Κοινοβούλιο, επεσήμαναν αυτή τη μεθόδευση και εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τις προθέσεις της Κυβέρνησης.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν τις μεθοδεύσεις των ευρωπαϊκών αλλά και αμερικάνικων και καναδέζικων πολυεθνικών, προκύπτουν τόσο από τις νομικές τους προσφυγές εδώ και 15ετία στα όργανα της Ε.Ε. αλλά και από στοιχεία και εκθέσεις των ελληνικών προξενικών αρχών τόσο στον Καναδά και την Αμερική αλλά και σε άλλες τρίτες χώρες.

Λόγω της διαφαινόμενης μελλοντικής εφαρμογής της συμφωνίας, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την ελληνική αιγοπροβατοτροφία και δυστυχώς μη αντιστρεπτές. Ο κίνδυνος ολοσχερούς καταστροφής του κλάδου είναι ορατός και σχεδόν προ των θυρών, εάν οι πολυεθνικές αυτές καταφέρουν μέσω διεθνούς κινήσεως, που έχουν οργανώσει, να ακυρώσουν και την προστασία των Π.Ο.Π προϊόντων της Ευρώπης στην εσωτερικής της αγορά.

Δηλαδή, με απλά λόγια σ’ αυτούς που απειλούν και αμφισβητούν φανερά, προκλητικά και οργανωμένα την προστασία των προϊόντων μας στην Ε.Ε., εμείς τους παραχωρούμε τα ονόματα αυτά, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την εδώ και χρόνια ανήθικη και επιστημονικά απαράδεκτη χρήση των ονομάτων της Φέτας και της Ελιάς Καλαμάτας στα δικά τους κάλπικα προϊόντα.

Το προϊόν αυτό που εδώ και 3.500 χρόνια παρασκευάζεται στην Ελλάδα και αποτελεί φυσικό και οικονομικό μονοπώλιο της χώρας, προσφέροντας περί των 400.000 θέσεων εργασίας και κύκλο εργασιών 1 δις € ετησίως, παραχωρείται βορά στις διαθέσεις των αδίστακτων πολυεθνικών από τους φοβισμένους υπουργούς της συγκυβέρνησης. Μη έχοντας και συναίσθηση της εθνικής αυτής μειοδοσίας, πανηγυρίζουν για τη γκάφα τους, παρουσιάζοντάς την και ως επιτυχία.

Σοβαρότατες ευθύνες έχει και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης, ο οποίος και ως καθηγητής της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. επί 30 χρόνια, όφειλε να τιμήσει τον όρκο του προασπίζοντας την επιστημονική αλήθεια, επαναφέροντας στην τάξη όσους υπουργούς θέλουν να παραχωρήσουν τη χρήση του ονόματος της Φέτας και της Ελιάς Καλαμάτας στον Καναδά και τη Σιγκαπούρη και να νομιμοποιήσουν έτσι την παράνομη επί χρόνια αυτή πρακτική των άσπονδων «φίλων» μας.

Με τη στάση τους αυτή οι Υπουργοί και Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής ανάπτυξης, απεμπολούν τη μοναδική και μεγάλης κλίμακας αναπτυξιακή προοπτική της εθνικής μας οικονομίας και της ελληνικής υπαίθρου μέσω της φέτας, η οποία γίνεται ευκόλως κατανοητή από τη ζήτηση τεράστιων ποσοτήτων φέτας ( περί των 600.000 tn ετησίως) παγκοσμίως που μέχρι σήμερα καλύπτεται από κάλπικα λευκά τυριά, κυρίως, των προαναφερόμενων πολυεθνικών και προσφέρει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και δισεκατομμύρια € τζίρο στις εταιρείες αυτές.

Έτσι, δικαίως οι αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς κόπο και ιδρώτα, εκτός των άλλων τίτλων που ο ιστορικός του μέλλοντος θα τους αποδώσει, αποκτούν και τους τίτλους των υπουργών ύφεσης και αγροτικής ύφεσης αντίστοιχα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΑΠΙΔΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.